لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۸

لبنان در فهرست «خاکستری» اف‌ای‌تی‌اف قرار گرفت


گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف)، نهاد ناظر بر جرایم مالی است
گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف)، نهاد ناظر بر جرایم مالی است




گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف)، نهاد ناظر بر جرایم مالی روز جمعه ۴ آبان اعلام کرد که لبنان را در فهرست «کشورهای خاکستری» گذاشته است که تحت «نظارت ویژه» این گروه قرار می‌گیرند.

این نهاد تنظیم‌کننده استاندارد جهانی مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم گفت که لبنان در چند اقدام توصیه‌شده پیشرفت داشته است و به اجرای اصلاحات ادامه خواهد داد.

الیسا دی‌آندا مدرازو، رئیس اف‌ای‌تی‌اف تأکید کرده است که از وضعیت وخیمی که لبنان در حال حاضر با آن مواجه است آگاه است و گفت قرار گرفتن این کشور در فهرست خاکستری نباید مانع از تلاش‌های امدادی و بشردوستانه شود.

لبنان از سال ۲۰۱۹ میلادی دچار بحران مالی شده است و حالا نیز با ‌پیامدهای عملیات نظامی اسرائیل علیه حزب‌الله دست به گریبان است.

قرار گرفتن در «فهرست خاکستری» منجر به کاهش سرمایه‌گذاری بین‌المللی شده و می‌تواند بر ارتباط برخی بانک‌های لبنان و سیستم مالی جهانی تأثیر بگذارد.

قرار گرفتن در چنین فهرستی همچنین خطر آسیب به شهرت، تعدیل رتبه‌های اعتباری، مشکل در دستیابی به منابع مالی جهانی و هزینه‌های تراکنش بالاتری را به همراه دارد.

حزب‌الله لبنان، وابسته به جمهوری اسلامی ایران، در طول سالهای گذشته به تجارت‌های غیرقانونی و پول‌شویی متهم بوده است.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز سی‌ام مهرماه اعلام کرد که حداقل نیم میلیارد دلار به صورت اسکناس و طلا که توسط حکومت ایران به حزب الله داده شده است، در یکی از پناهگاه‌های حسن نصرالله زیر بیمارستان «الساحل» در قلب بیروت ذخیره شده بود.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت حکومت ایران از طریق انتقال نفت و پول توسط نیروی قدس سپاه به سوریه، انتقال مستقیم پول توسط هواپیما به لبنان، و حمایت از طرح‌های اقتصادی حزب‌الله از جمله صادرات گاز و تاسیس کارخانه در برخی کشورهای منطقه، از این گروه حمایت مالی می‌کند.

گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) در تیرماه سال جاری اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی، و میانمار در فهرست سیاه این گر‌وه باقی خواهنذ ماند.

اف‌ای‌تی‌اف با اشاره به خودداری حکومت ایران از تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرایم سازمان‌یافته فراملی (کنوانسیون پالرمو) و کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم منطبق با استانداردهای خود، تعلیقی را که برای اقدام کشورها در قبال پایبند نبودن به این تعهد در نظر گرفته بود لغو کرد و از کشورهای عضو خواست تا اقدامات بازدارنده مؤثری علیه جمهوری اسلامی انجام دهند.

فهرست کشورهای «پرخطر» اف‌ای‌تی‌اف یا همان فهرست سیاه، در حال حاضر متشکل از سه حکومت جمهوری اسلامی ایران، کره شمالی، و میانمار است که نواقص و کمبودهای راهبری عمده در زمینه مقابله با پولشویی، تأمین مالی تروریسم، و تأمین مالی اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی دارند.

XS
SM
MD
LG