لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۱

کمک فائو به کشاورزی ارگانیک ایران


کمک فائو به کشاورزی ارگانیک ایران
کمک فائو به کشاورزی ارگانیک ایران

روستای سنو شهرستان گناباد بعنوان سومین روستای کشت به شیوه ارگانیک تحت نظر سازمان خواربار جهانی در ایران انتخاب شده است.

مهدی ذوالفقاری دبیر باشگاه کشاورزان جوان در این باره گفت تولید فرآورده های کشاورزی ارگانیک در زمینه کشت زعفران از جمله همکاریهای فائو با کشاورزان این روستاست.

به گفته این کارشناس در این طرح مالکیت زمین با کشاورز و مدیریت آن با فائو خواهد بود و تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت تحت نظر کارشناسان فائو خواهد بود. در این طرح یکپارچه سازی صورت نمی گیرد و تنها مصرف سموم و کودهای شیمیایی به صورت کامل حذف خواهد شد و با اجرای آن آخرین تکنولوژی روز دنیا وارد منطقه خواهد شد.

وی گفت: در راستای معرفی و شناساندن ظرفیت های طبیعی و گردشگری روستای سنو به عنوان قطب تولید زعفران شهرستان گناباد، اولین پوستر روستا با موضوع زعفران به زودی منتشر می شود.

فرماندار گناباد نیز با اشاره به طرح مشترک فائو و این روستا گفت: در این طرح، مالکیت زمین و آب مورد نیاز از آن کشاورزان و مدیریت و آموزش در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت، زیرنظر کارشناسان فائو خواهد بود و محصول تولیدی نیز با توجه به ارگانیک بودن آن به صورت تضمینی با قیمتی بالاتر از قیمت بازار خریداری خواهد شد.

گفتنی است، روستای سنو با ۳۵۰ خانوار جمعیت، در غرب شهرستان گناباد و در ارتفاع ۱۴۴۵ متر از سطح دریا قرار دارد و فاصله آن از مرکز شهرستان ۲۵ کیلومتر و از شهر کاخک ۳۷ کیلومتر می باشد.

سازمان خواربار جهانی در پژوهشی که پیرامون توسعه کشاورزی ارگانیک در ایران منتشر کرده آورده است شیوه کشاورزی روستای فدک قم یکی از موفق ترین مزارع ارگانیک در ایران است که از رشدی چهل درصدی در قیاس با مزارع مشابه اروپایی است. پژوهش سازمان فائو می گوید رشد کشاورزی ارگانیک فدک قم به دلیل بهره گیری از شیوه معروف به «کانال کود» در قیاس با کشاورزی معتارف شیمیایی در ایران از رشد سیصد در صدی برخوردار است.

سیداحمد بلندنظر مدیرعامل شرکت کشت و صنعت زیتون فدک قم نیز در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت: مزرعه فدك قم برای نخستین بار در جهان كانال كود را به‌ عنوان بهترین روش برای احداث باغات میوه ابداع كرده است كه هر روز محققان بسیاری از داخل و خارج كشور از این اختراع دیدن می‌‌كنند.»

بلندنظر ادامه داد: مزرعه فدك قم به عنوان بانك ژن زیتون توسط پژوهشكده مهندسی ژنتیك كشور به دنیا معرفی شده است.

در حال حاضر بیش از بیست نوع گوناگون زیتون با ظرفیت تولید سیصد هزار اصله نهال در سال در این مزرعه تهیه می‌شود.

بنا به پژوهش سازمان خواربار جهانی ایرانی یکی از خریداران بزرگ کودهای شیمیایی، و سموم دفع آفات نباتی ست که زیان های جدی برای سلامتی مصرف کنندگان را در پی دارد.

کارشناسان نوشته اند گرایش به کشاورزی و تولید فرآورده های ارگانیک امروزه در میان باغداران و کشاورزان ایران رو به گسترش است چون بسیاری از اقشار جامعه با آگاهی به زیان های ناشی از مصرف موادشیمیایی از جمله تهدید سلامتی انسانها خواهان مصرف فرآورده های ارگانیک هستند.

XS
SM
MD
LG