بحران ایمنی دادههای کاربران، بهای سهام شبکه اجتماعی فیسبوک را پائین کشید. از سوی دیگر، انتقاد رئیس جمهوری آمریکا، به سقوط ارزش سهام آمازون منجر شد و غولهای دیگر تکنولوژی در چند روز اخیر، میلیاردها دلار از ارزش خود را از دست دادند.
در مجموع، کاسته شدن از ارزش سهام ۵ غول تکنولوژی و اینترنت از جمله گوگل و مایکروسافت، صبح پنجشنبه ۹ فروردین، شاخص ۵۰۰ سهم استاندارد اند پور (به انگلیسی S&P) را ۱۴ درصد پائین کشیدند.
جیمز مکینتاش، در تفسیری در وال استریت جورنال مینویسد شرکتهای تکنولوژی مدتهاست تهدیدهای روز افزون را نادیده میگیرند، ولی فضای نظارت دولتی بر این شرکتها به تدریج تنگتر میشود و از برخورد سیاستمداران و غولهای تکنولوژی، سهامداران آسیب خواهند دید.
از دید این کارشناس، شرکتهای پیشتاز، طبعا در میان صنایع قدیمی دشمنتراشی میکنند، اما قدرت روزافزون این شرکتها، پرهیز آنها از پرداخت مالیات و مشکلات جدید، سبب شده است که حامیان طبیعی خود را در میان سهامداران و مردم به طور کلی، به تدریج از دست بدهند.
وال استریت جورنال در مقاله دیگری مینویسد هر چند سقوط ارزش سهام بعضی از شرکتها، متوقف شده، ولی ۵۰۰ شرکت شاخص S&P برای نخستین بار از سال ۲۰۱۵، در سه ماه اول سال ۲۰۱۸ با کاهش روبرو خواهد بود.
شاخص فنگ پلاس بورس نیویورک (به انگلیسی NYSE FANG+) که سهام ۱۰ شرکت بزرگ تکنولوژی از جمله اپل، فیسبوک وآمازون را دنبال میکند، روز چهارشنبه ۲.۴ درصد سقوط کرد. سهام سه شرکت اپل، آمازون و فیسبوک، بعضا تا ۱۴ درصد از اوج اخیر خود، فروافتادند.
سهام شرکت اتوموبیلسازی تسلا، در پی کاهش ردهبندی بدهیهای آن توسط شرکت ردهبندی خدمات سرمایهگذاری «مودی» و همچنین زیر سئوال رفتن ایمنی اتوموبیلهای آن در پی یک تصادف مرگبار، ۷.۷ درصد سقوط کرد.
نیویورک تایمز مینویسد هر چند ارزش سهام این شرکتها در سه ماه اخیر، بیش از ۵۰ درصد بالارفته بود، اما مشکلات جدید آنها، سهامداران را نسبت به توانائی آینده آنها در شکل بخشیدن به کل یک صنعت، مردد ساخته است.
روزنامه وال استریت جورنال مینویسد سهامداران نگران هستند که غولهای تکنولوژی که در سالهای اخیر رشد سریع وخیرهکنندهای داشتهاند، حالا وزنی نامتعادل در بازار سهام پیدا کردهاند واینک میلیونها سهامدار که پول خود را به صندوقهای سرمایهگذاری که شاخصهای اصلی مثل S&P را دنبال میکنند، سرازیر کرده بودند، در خطر ضررهای سنگین قرار گرفتهاند.
در میان غولهای تکنولوژی، شرکت فیسبوک شاهد بیشترین سقوط سهام خود بوده است. سهام این شرکت در پی برملا شدن بهرهبرداری یک شرکت ثالث از دادههای ۵۰ میلیون کاربر آن، بیش از ۱۳ درصد سقوط کرد. کنگره آمریکا و پارلمان بریتانیا از مارک زاکربرگ، رئیس فیسبوک برای شهادت دعوت کردهاند. از سوی دیگر، صاحبان آیفون، ۵۹ شکایت دستهجمعی (به انگلیسی class action) علیه شرکت اپل به دادگاهها عرضه کردهاند. آنها میگویند اپل تصدیق کرده است که با توجه به کاسته شدن از توان باتری تلفنهای هوشمند، سرعت آنها را عمدا کاسته است تا مصرفکننده را به خرید آیفونهای جدید و گرانقیمت وادار کند.
ارزش سهام دو غول دیگر، آلفابت، صاحب گوگل، و اپل هم در سه ماه اول سال ۲۰۱۸ نسبت به میانگین این سهام در سال گذشته، سقوط نشان میدهد به دلیل اینکه در هفتههای اخیر، صحبت از وضع مقررات سختتر برای نظارت دولتی بر شرکتهای تکنولوژی پیشرفته بالا گرفته است.