لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۹

«کافه فیروز» خاطرات روزهای قدیم را برای مردم بصره در عراق زنده کرد


کافه فیروز - بصره، عراق
کافه فیروز - بصره، عراق

«کافه فیروز» اولین کافه مختلط زن و مرد در شهر بصره عراق، بعد از سرنگونی حکومت صدام حسین است.

«محمد عبدل‌الامیر» مؤسس این کافه می گوید حس نوستالژی او نسبت به روزهای بهتر گذشته و ریشه های آباء و اجدادش در سرزمین شام، الهام بخش این کافه بود.

تم این کافه به تقدیر از «فیروز»، خواننده سرشناس لبنانی انتخاب شده است.

شهر جنوبی بصره، زادگاه پدری عبدلامیر، پس از سرنگونی دولت صدام حسین، شاهد جنگ، ناآرامی، تندروی های مذهبی، و کمبود کار و خدمات مدنی بوده است.

عبدالامیر امیدوار است که مشتریان او که بیشتر جوان هستند، در این فضا، در حالیکه چای و قهوه می نوشند، حداقل بتوانند موقتاً آنچه در بیرون از چهار دیواری کافه می گذرد را فراموش کرده و خود را غرق ادبیات عرب در کتابهای این کافه کنند.

کافه فیروز
کافه فیروز

عبدالامیر گفت: «ترانه های فیروز یاد آور خاطرات خوب هستند. این مکان مردم را به ایام گذشته می برد، به روزهای بهتر.»

روی دیوار و فنجان های این کافه عکس فیروز چاپ شده است و سی دی های ترانه های به یاد ماندنی او که در گذشته اغلب از رادیو شنیده می شد، در این کافه به فروش می رود.

عبدالامیر ۲۹ ساله در زادگاه مادری اش سوریه بزرگ شده است ولی در سال ۲۰۱۲، یعنی اوایل شروع جنگ داخلی سوریه، به بصره فرار کرد.

او که فارغ التحصیل رشته اقتصاد است همیشه آرزو داشت که کافه ای باز کند که بازتاب دهنده فرهنگ و سنت سرزمین شام باشد.

ثمانه سجاد، زن جوان ۲۳ ساله، گوینده یک شبکه رادیوی محلی، یکی از مشتریان «کافه فیروز» گفت: «چیزی که در مورد این کافه دوست دارم کتابخانه و سرویس خوب آن است. مکانی آرام و عاری از مردمی است که می خواهند آزادی ما را صلب کنند. بعد از یک روز طولانی، بهترین جا برای فراموش کردن نگرانی هایت، با گوش دادن به صدای فیروز و خواندن کتاب است.»

«نُهاد ودیع حداد» با نام هنری «فیروز» خواننده سالهای دور لبنان است که یکی است از تأثیرگذارترین خوانندگان و مورد احترام در جهان عرب است.

ویدئویی از اجرای ترانه «از تو می پرسم» توسط فیروز

موقعیت جغرافیایی بصره آن را در مسیر فرهنگ های مختلف عرب، ایران، ، ترک، هند و یونان قرار داده است که در طول تاریخ اثرات فرهنگی خود را در آن به جا گذاشتند.

پس از سرنگونی صدام حسین، احزاب تندروی شیعه، قدرت را به دست گرفتند و نحوه زندگی اسلامی و سختگیرانه ای را به دنبال آوردند.

زمین نفت خیز بصره، تامین کننده بیشترین ثروت نفت عراق است، ولی خود شهر مثل بیشتر شهرهای عراق، از کمبود آب و برق رنج می برد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG