لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۳

فیسبوک ۸۲ صفحه غیرمعتبر مرتبط با ایران را بست


فیسبوک از یک کمپین پنهان در ایران پرده برداشت که گفته می شود با هدف افزایش اختلافات سیاسی در ایالات متحده راه اندازی شده است.

این شبکه اجتماعی عظیم روز جمعه اعلام کرد که ۸۲ صفحه مختلف را که به طور هماهنگ رفتار غیرمعتبر داشتند، حذف کرده است.

در همین حال، گزارش شده است دست اندرکاران پروپاگاندا در ایران، تام هنکس، بازیگر آمریکایی را هدف حملات خود قرار دادند و از تصویر او سوءاستفاده کردند.

نزدیک به یک میلیون حساب کاربری فیسبوک، دنبال کننده یکی از ۸۲ گروه، حساب و صفحه مشکوک در فیسبوک و اینستاگرام بودند.

یکی از بزرگترین این صفحات مشکوک «نه به نژادپرستی و نه به جنگ» (No racism no war) بود که این صفحه پیش از آنکه فیسبوک با آن برخورد کند بیش از ۴۰۰ هزار بار «لایک» شده بود. تعداد فالوورهای این صفحه به سرعت افزایش یافته بود و تعداد لایک‌های آن ۱۵۰ هزار مورد بین ماه مه تا اوت افزایش یافت.

فیسبوک می‌گوید که بررسی این صفحه و حساب های دیگر مشکوک نشان داد که فعالیت‌های آن با کشور ایران مرتبط است و به نوشته آتلانتیک هنوز رابطه این صفحات با حکومت ایران مشخص نشده است. به گفته فیسبوک، این صفحات عمدتا درباره موضوعات جنجالی سیاسی نظیر مسائل نژادی، مخالفت با رئیس جمهوری آمریکا و مهاجرت مطلب منتشر می کردند.

آتلانتیک می نویسد که چرا صفحه «نه به نژادپرستی و نه به جنگ» محبوب شد؟ یک دلیل آن «تام هنکس» است. در ماه ژوئیه، یک تصویر دستکاری شده از این بازیگر ۹۵هزار بار به اشتراک گذاشته شد. البته تام هنکس خودش با این موضوع هیچ ارتباطی نداشت. در سال ۲۰۱۵ که تیم فوتبال زنان آمریکا در رقابت های جام جهانی بازی می کرد، تام هنکس یک عکس از خودش با لباس تیم ملی زنان آمریکا در توییتر منتشر کرد.

اما چند سال بعد، نسخه های دستکاری شده ای از این تصویر منتشر شد. به نوشته آتلانتیک، یک نفر در ایران بعدا بعد از مدت ها، تصویر دستکاری شده ای از تام هنکس را در صفحه «نه به نژادپرستی و نه به جنگ» منتشر کرد که روی لباس او شعارهایی نوشته شده بود که توجه بسیاری را جلب کرد.

یکی دیگر از پست های پرطرفدار این صفحه تیراندازی یک مامور پلیس به یک مرد سیاه پوست در خانه اش در ساکرامنتو بود. مطالب دیگر این صفحه هم مشابه بود، از جمله لینکی به یک خبر که دو مرد سیاه پوست در اکلاهما کشته شدند، یا مطلبی در ماه ژوئن که «هیچکس در سرزمین دزدی غیرقانونی نیست.» و بعد هم تصویر دستکاری شده تام هنکس در ژوئیه منتشر شد.

نویسنده آتلانتیک در بخشی از مقاله خود می گوید که دست اندرکاران پروپاگاندا در ایران و روسیه قطعا به فعالیت های حقوق مدنی متعهد نیستند و به خاطر همین غیرمعتبر بودنشان است که مسئولان فیسبوک بستن این صفحات را توجیه می کنند. فیسبوک با انتشار مطلبی تاکید کرده است که برخوردش با فعالیت های غیرمعتبر است و نه ماهیت مطالب این صفحات.

نشریه «یو‌اس‌ای تودی» هم می نویسد که صفحاتی که فیسبوک با آنها برخورد کرده خود را عمدتا به عنوان صفحاتی که شهروندان آمریکایی آنها را اداره می کنند، جا زده بودند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG