لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۲

سرعت تکامل در بیگ بنگ ۵ برابر امروز بود


نتایج یک تحقیق جدید و بی سابقه حاکی از آن است که تکامل در دوران «تکامل بیگ بنگ» که به آن «انفجار کامبریان» نیز می گویند با سرعتی پنج برابر سرعتی رخ داد که امروز رخ می دهد. یافته های این پژوهش جدید با نظریه داروین همخوانی دارد.

پژوهشگران استرالیایی اعلام کرده اند برای اولین بار موفق شده اند سرعت تکامل حیات در دوران باروری تاریخ سیاره زمین - در حدود ۵۲۰ تا ۵۴۰ میلیون سال پیش - را تخمین بزنند. در دوران انفجار کامبریان بود که بیشتر انواع گروه های حیوانات مدرن امروزی برای اولین بار روی کره زمین پدیدار شدند.

یافته های این گروه تحقیقاتی در شماره اخیر Current Biology منتشر شده است. براساس نتایج این تحقیق بی سابقه، دانشمندان برای «معمای غیرقابل حل داروین» پاسخ پیدا کرده اند.

چارلز داروین، دانشمند قرن ۱۹ در کتاب کلاسیک خود زیر عنوان «منشا انواع» نظریه تکامل خود را تشریح می کند اما در ضمن به مشکل نظریه خود نیز اشاره می کند.

داروین با وجودی که نمونه های فسیل موجوداتی را یافته بود که پیشینه آن ها به ابتدای دوران کامبریان باز می گشت، اما تصور می کرد که عدم وجود فسیل های متعلق به سال های پیش از دوران زمین شناسی در نظریه تکامل او، یک خلاء و تناقض ایجاد می کند.

مایکل لی، استادیار دانشگاه آدلاید در جنوب استرالیا و نویسنده اصلی این گزارش تحقیقی می گوید: «ظهور ناگهانی ده ها نوع از حیوانات در طی این دوران به طور قطع مهمترین تحول و رویداد پس از پدیدار شدن ریشه حیات محسوب می شود».
منتقدان نظریه تکاملی داروین برای سلب اعتبار از تحقیقات این محقق برجسته به سرعت خارق العاده و تقریباً غیرممکن روند تکامل اشاره کرده اند.

تا زمانی که این تحقیق جدید منتشر نشده بود، هیچ کس موفق نشده بود تا سرعت تکامل در طی دوران سریع آن را دقیقاً اندازه گیری کند، چون در فسیل هایی که از آن دوران به جای مانده اند، معایب و ناکاستی های بسیار جدی و عمیقی وجود دارند.

در تحقیق جدید پژوهشگران ادعا کرده اند موفق شده اند تا سرعت تکامل ساختاری و ژنتیکی موجوداتی را ثبت کنند که در دوران انفجار کامبریان زندگی می کردند و سرعت تکامل موجودات در آن دوران پنج برابر سریع تر از سرعت روند تکامل امروز است.
دانشمندان می گویند این تغییرات با نظریه تکامل داروین همخوانی دارد.

محققان استرالیایی بنیان پژوهش خود را بر حیوانات بی مهره ای به نام «آرتروپاد» گذاشتند چون به نظر دانشمندان این حیوانات متنوع ترین گروه حیوانی است که موجودیت آن ها به دوران کامبریان بازمی گردد و در دوران معاصر هم حضور دارند. این گروه از حیوانات شامل حشرات، سخت پوستان و عنکبوتیان و تنندگان هستند.

دکتر گرگ اجدکومبه، پژوهشگر «موزه تاریخ طبیعی لندن» و یکی از نویسندگان اصلی این مقاله تحقیقی می گوید «بسیاری از تحولات و تکامل مربوط به این گونه های حیوانی در دوران کامبریان به وقوع پیوسته اند و پاهای به هم پیوسته، اسکلت و پوسته خارجی سخت و چشم های مرکب و چندوجهی - که ویژگی مشترک همه بندپایان است - از جمله این روند تکاملی مشترک این گروه است. ما حتی فسیل شاخک حشرات، هزارپا و خرچنگ های دریایی را پیدا کرده ایم که همه شاخک و آرواره های جونده ابتدایی دارند».
XS
SM
MD
LG