لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۸

اعتصابات سه کشور اروپايی چک، فرانسه، و يونان را فراگرفت


تظاهرات و اعتصابات کارگری سه کشور اروپايی چک، فرانسه، و يونان را فراگرفته است که عمدتاً از پيامدهای بحرانهای اقتصادی و مالی و برنامه صرفه جويی در اتحاديه اروپا، ناشی ميشوند.

در جمهوری چک روز سه شنبه حدود ۴۰ هزار نفر از کارکنان دولت، از جمله افراد پليس، مأمورين آتش نشانی و پرستاران در اعتراض به کاهش حقوق خود، در پراگ، پايتخت کشور چک، دست به راهپيمايی زدند. اتحاديه پليس ميگويد که دولت با کاهش درآمد افراد پليس امنيت کشور را به مصالحه خواهد گذاشت. کاهش حقوق کارمندان جمهوری چک بخشی از طرح صرفه جويی پيشنهادی دولت ائتلافی اين کشور است که تلاش ميکند که با کسری بودجه مقابله کند. کشور ده و نيم ميليون نفری جمهوری چک ۷۴۰ هزار نفر کارمند دولت دارد که ميانگين حقوق ماهيانه آنها نزديک به هزار و سيصد دلار است.

در تحولی ديگر، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از رانندگان کاميون از سراسر يونان روز سه شنبه برای نهمين روز متوالی در آتن با در دست داشتن پرچم ملی در اطراف پارلمان دست به تظاهرات زدند. تظاهرکنندگان با سردادن شعارهای ضد دولتی قانونگذاران يونانی را دزد خطاب کردند. در همين حال برخی از تظاهرکنندگان برای عبور از موانع امنيتی بسوی پليس بطری های پلاستيکی، پرتاب کردند. تا بحال هيچ خبری از دستگيری و يا جراحت تظاهرکنندگان و يا نيروهای پليس گزارش نشده است. اصلاحات در بازار اشتغال بخشی از برنامه صرفه جويی دولت يونان است که تلاش ميکند وام اضطراری ۱۴۴ ميلياردی صندوق بين المللی پول و اتحاديه اروپا را هر چه زودتر، پرداخت کند.

در همين حال ژان کلود ميلی، رييس بزرگترين اتحاديه کارگری فرانسه می گويد که ميليونها فرانسوی خود را برای تظاهراتی که قرار است روز پنجشنبه در مخالفت با طرح کاهش سن بازنشستگی دولت از ۶۰ به ۶۲ سالگی صورت گيرد، آماده ميکنند. بدين ترتيب، فرانسه، پنجشنبه همين هفته بار ديگر شاهد اعتصاب کارکنان وسائل نقليه عمومی، و آشفتگی در رفت و آمد مردم، و نارسايی در ساير خدمات دولتی خواهد بود.

آقای ميلی طرح بازنشستگی دولت را يک اشتباه بزرگ دولت خواند و دولت را متهم کرد که به اشتباه مسأله بازنشستگی مردم را بخشی از مشکلات اقتصادی کشور، تلقی کرده است.

XS
SM
MD
LG