لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۷

ارسال نخستین تصویر کاوشگر «فیله» از سطح دنباله‌دار


تصویر ارسالی کاوشگر اروپایی «فیله» از سطح یک دنباله‌دار معلق در فضا – ۲۲ آبان ۱۳۹۳ (Nov 13, 2014)
تصویر ارسالی کاوشگر اروپایی «فیله» از سطح یک دنباله‌دار معلق در فضا – ۲۲ آبان ۱۳۹۳ (Nov 13, 2014)

همزمان با ارسال نخستین تصویر از سطح یک سطح دنباله‌دار در فضا توسط کاوشگر «فیله»، آژانس فضایی اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد این کاوشگر در سایه پشت یک برآمدگی بزرگ قرار گرفته که می‌تواند احتمال بروز مشکل در تجدید انرژی خورشیدی آن را افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در نخستین عکس ارسالی این کاوشگر بدون‌سرنشین اروپایی – که عصر روز چهارشنبه، ۲۱ ابان (۱۲ نوامبر) در محل موردنظر روی سطح دنباله‌دار «چوریوموف-گراسیمنکو» فرود آمد – سطح ناهموار و صخره‌ای آن به وضوح دیده می‌شود.

ژان پیر بیبرینگ، یکی از دانشمندان این پروژه فضایی، با بیان این که به نظر می‌رسد کاوشگر فیله در حال حاضر تنها بر دو پایه از مجموع سه پایه تعبیه در زیر آن استوار است، اما تجهیزات علمی آن فعال بوده و در مجموع از وضعیت پایداری برای ادامه ماموریت برخوردار است.

بنابر اعلام تیم مدیریت‌کننده ماموریت فضایی، حین فرود این کاوشگر صد کیلوگرمی بر روی جسم دنباله‌دار، پایه‌های فرود آنطوری که برنامه‌ریزی شده بود عمل نکردند و فیله به ناچار از سطح بلند شد؛ اما در دومین تلاش موفق شد روی سطح دنباله‌دار فرود بیاید و وضعیت خود را تثبیت کند.

بر اساس اعلام سازمان فضایی اروپا، میدان گرانشی جسم دنباله‌دار – که یک صدهزارم میدان گرانش زمین است – کاوشگر فیله را به هنگام فرود با سرعت حدود یک متر در ثانیه به سمت خود کشید. در زمان فرود، نور خورشید آنقدر کم نبود که فعالیت کاوشگر را به خطر بیاندازد، اما برای تامین نیروی مورد نیاز آن کافی بود.

به گزارش آسوشتدپرس، فرود کاوشگر فیله در روز گذشته، پس از گذشت نزدیک به یک دهه و طی مسافتی حدود ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلومتر در فضا، لحظه‌ای تاریخی را برای آژانس فضایی اروپا رقم زد. این نخستین بار است که انسان موفق ‌می‌شود یک کاوشگر را بر سطح یک جرم آسمانی فرود آورد.

XS
SM
MD
LG