لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۳

همايش اروپا برای اعمال تحريم های شديدتر عليه صنعت نفت ايران


همايش اروپا برای اعمال تحريم های شديدتر عليه صنعت نفت ايران
همايش اروپا برای اعمال تحريم های شديدتر عليه صنعت نفت ايران

اروپا برای برگزاری همايشی با هدف اعمال تحريم های جديدتر عليه صنعت نفت ايران آماده می شود. تحليلگران می گويند کشورهای عضو اتحاديه اروپا که با بحران بدهی دست و پنجه نرم می کنند، بيشتر از ديگر کشورهای جهان، از چنين تحريم هايی زيان خواهند ديد.

آمريکا در واکنش به برنامه های هسته ای ايران، تحريم های جديدتری را عليه شرکت های نفتی که با ايران تجارت دارند، به اجرا گذاشته است.

اکنون نوبت اروپاست. رهبران اتحاديه اروپا روز ٢۳ ژانويه - ۳ بهمن - برای توافق بر اعمال تحريم های جديدتر عليه ايران، ملاقات خواهند کرد.

پاول استيونز، تحليلگر گروه انرژی چتم هاوس مستقر در لندن، می گويد: حصول چنين توافقی آسان نخواهد بود، چون بدهکارترين کشورهای اروپا، اصلی ترين مشتريان ايران هستند.

آقای استيونز افزود: به ويژه يونان که به عنوان مثال حدود يک سوم از واردات نفتی خود را با شرايط مالی مناسب، از ايران تامين می کند. يونان با در نظر گرفتن شرايط مالی خود، نمی خواهد چنين فرصتی را از دست بدهد. همينطور ايتاليا، که پول بسياری از ايران طلب دارد. شرکت ايتاليايی «ئی اِن آی» پول زيادی از ايران طلب دارد و ايران در قبال آن نفت به ايتاليا می دهد.

پاول استيونز می گويد، ژاپن، چين و هند حدود ۴ تا ۵۰۰ هزار بشکه نفت هر روز از ايران خريداری می کنند. تيموتی گايتنر، وزير دارايی آمريکا، در سفر خود به کشورهای آسيايی از آن ها خواسته است از خريد نفت از ايران خودداری کنند. اما بسياری از اروپايی ها هنوز مطمئن نيستند اعمال تحريم های جديدتر، ايران را مجبور به توقف برنامه های هسته ای سازد. برنامه هايی که غرب می گويد برای توليد سلاح های هسته ای است. ادعايی که ايران انکار می کند.

ايران تهديد به بستن تنگه هرمز کرده است، جايی که روزانه يک پنجم نفت جهان از آن می گذرد. آقای استيونز می گويد، با بسته شدن تنگه هرمز، بهای نفت در بازار جهانی سر به فلک خواهد زد و موجب يک بحران مالی جهانی خواهد شد.

در همين حال آلن ژوپه، وزير امور خارجه فرانسه،می گويد: فکر می کنم مثل آن زمان که نفت ليبی از بازار خارج شد، برخی از کشورهای صادر کننده می توانند کمبود ناشی از تحريم ايران را جبران کنند، و بنابراين، تحريم لزوما به افزايش قيمت اين ماده منجر نخواهد شد.

آقای استيونز متذکر می شود که آمريکا و اروپا تهديدهای ايران را جدی تلقی می کنند. روز جمعه ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، در هشدار به جمهوری اسلامی ايران در مورد بستن تنگه هرمز، به آمريکا ملحق شد، و اعلام کرد که «همه جهان» در صورت بسته شدن اين آبراه، وارد عمل خواهند شد.

پيشرفته ترين ناو جنگی بريتانيا به سمت منطقه در حرکت است. بريتانيا می گويد، اعزام اين ناو بخشی از برنامه های معمول آن کشور بوده است، اما آماده مواجهه با هر شرايطی نيز خواهد بود. در همين حال گفته شده است، آمريکا در پيامی به تهران، نسبت به خطرات بستن تنگه هرمز، هشدار داده است.

روز جمعه دیوید کامرون به عربستان رفت، و مقامهای بریتانیا امیدوارند که پيآمد این دیدار، گسترش و تقویت مناسابت دو کشور باشد. محور گفتگوهای آقای کامرون در دیدار با ملک عبدالله، پادشاه، و امیر نایف، ولیعهد عربستان، علاوه بر مسائل منطقه، حمایت دو کشور از تلاشهای اتحادیه عرب در سوریه است. اتحاديه عرب روز جمعه در مورد خطر جنگ داخلی در سوريه، هشدار داد.

عربستان بزرگترین شریک تجاری بریتانیا در خاورمیانه است، و ارزش دادوستد سالانه آنها به ۱۵ میلیارد پوند، و ارزش سرمایه گذاری عربستان در بریتانیا به ۶۲ میلیارد پوند می رسد.

XS
SM
MD
LG