اتحاديه اروپا اعلام کرد امسال نزديک به ۳ ميليارد دلار برای مبارزه با گرمايش زمين، سرمايه گذاری می کند. اين اتحاديه تعهد کرده است طی سه سال حدود ۷ ميليارد دلار را برای مبارزه با اين مشکل جهانی، اختصاص دهد.
اين ارقام توسط «پيتر وی تو اک،» رييس هيئت بلژيک در نشست دوهفته ای آب و هوا که در کنکون مکزيک برگزار می شود، اعلام شد.
يکی از اهداف عمده اين نشست کمک به کشور های فقير در مقابله با تغييرات آب و هوا و رشد اقتصاد آنان با ياری گرفتن از صنايع سبز است. مساله کليدی ايجاد نهادی برای توزيع صد ميليار دلار کمک به کشورهای فقير تا سال ۲۰۲۰ است.
«آرتور رونج متزر،» گفتگو کننده ارشد کميسيون اروپايی در اين نشست، ديده بانی و گزارش ميزان آلاينده ها در کشور های فقير و همچنين درکشور های ثروتمندی چون چين را که در آلودگی هوا نقش عمده ای دارند، ضروری خواند.
آقای مترز گفت: «برای کشوری چون چين در مقايسه با کشورهای فقير که چندان نقشی در آلودگی هوا ندارند بايد مقررات شديد تری، اعلام شود.»
تلاش های ديپلماتيک برای کاهش گازهای گلخانه ای و ديگر آلاينده ها با مقاومت کشورهايی چون ايالات متحده و چين، روبرو است. ايالات متحده تدابير ويژه برای کاهش گاز های آلاينده را موجب صدمه به اقتصاد کشور می خواند و چين نيز می گويد هنوز فقيرتر از آن است که رشد اقتصادی خود را با اين تدابير، کند سازد.
در حاشيه اين نشست در مکزيک سازمان فعال محيط زيست «گرين پيس» تلاش می کند توجه شرکت کنندگان را به حفظ جنگل های آن کشور و تشويق به عدم قطع درختان جنگلی، جلب کند. «هکتور ماگالن،» از اعضا گرين پيس، می گويد جنگل ها نه تنها گاز کربن را جذب می کنند بلکه با حفظ آن ها مکان زيست بوميان نيز، محافظت می شود.