کمیسیر تجاری اتحادیه اروپا روز سهشنبه گفت، در پرتو اوضاع ژئوپولیتیک اتحادیه اروپا، ایالات متحده باید تحت معاهدهای تجاری نسبت به صدور نفت و گاز طبیعی به اروپا متعهد شود.
تنش بین روسیه و غرب بر سر آینده اوکراین، اتحادیه اروپا را ترغیب می کند تا تلاش ها برای پایان دادن به چند دهه وابستگی به گاز روسیه را تجدید کند؛ یک راه حل، دسترسی بیشتر به منابع فراوان ايالات متحده خواهد بود.
لغو ممنوعیت ۴۰ ساله صادرات نفت آمريکا، با توافق بر سر ارسال نفت به اروپا، میتواند ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را برای کاهش بهای نفت خام تحت فشار قرار دهد.
کارل دی گوخت مسئول تجاری اتحادیه اروپا در یک نشست مطبوعاتی در واشنگتن گفت «این مهم است که در مورد انرژی وضعيت خود را روشن کنید، چرا که شاید شما احتمالا متوجه شدهايد که در اروپا اتفاقاتی روی داده است.»
اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمريکا مناسبات حسنهای در چارچوب سازمان همکاریهای تجاری و سرمايه گذاری حوزه اقيانوس اطلس با يکديگر دارند، اما اکنون آقای دخوخت میگويد، «من نمی توانم تصور کنم که هرگز [سازمان] بتواند بدون چنين توافقی وجود داشته باشد.»
آقای دی گوخت برای گفتگو با نماينده تجاری ايالات متحده، مايکل فرومن، پيش از شروع نشست سازمان همکاریهای تجاری و سرمايه گذاری حوزه اقيانوس اطلس که در اواخر اين ماه انجام خواهد گرفت، به واشنگتن آمده است. هدف از نشست پيشرو ادغام دوبازاری است که نيمی از اقتصاد جهان را تشکيل میدهد.
امتيازات توافق اروپا و آمريکا در مورد انرژی برای اتحادیه اروپا احتمالا درخور توجه است زيرا آن قیمت گاز طبیعی در اروپا تقريبا سه برابر آن در ایالات متحده است. اروپاییها به اميد تامين امنتر انرژی، خواهان اضافه کردن بخش مفصلی با ذکر جزئيات در این پیمان تجاری هستند تا ایالات متحده نسبت به صدور انرژی به اروپا تعهد بيشتری پيدا کند.
اما اين موضوع که از نظر سياسی حساس است به احتمال زیاد مذاکرات تجاری جاری را، که از محصولات کشاورزی تا امور مالی دربرگيرنده همه چيز است، پيچيده خواهد کرد.
ایالات متحده نگران آن است که صادرات بیشتر انرژی احتمالا قیمت سوخت را در آمريکا بالا خواهد برد، و اين امر به طور بالقوه برای سیاستمداران هزينه خواهد داشت، چرا که ممکن است محبوبيت خود را در بین رای دهندگان از دست بدهند. نگرانی عمده ديگر آمريکا آن است که صدور سوخت، بهای آن را در داخل بالا خواهد برد و به رقابتی بودن صنايع آمريکايی لطمه خواهد زد.
ممنوعیت صادرات نفت خام بدون مجوز در ايالات متحده برمیگردد به سال های دهه ۱۹۷۰ ميلادی، هنگامیکه قانونگذاران آمريکايی، پس از تحریم نفتی اوپک، در پی صرفهجويی و حفظ ذخایر ملی بودند.
اکنون واشنگتن تحت فشار است تا اين ممنوعيت را لغو کند، تا بلکه کمکی باشد به متحدين نيازمند انرژی آمريکا بتوانند روی دسترسی به منابع انرژی قابل اطمينان حساب کنند. .
مسئول تجاری اتحادیه اروپا همچنین گفت، حتی با اين که احتمالا اين پیمان تجاری تا يک سال ديگر وارد مرحله اجرا نخواهد شد، اما واشنگتن و بروکسل هر دو از حصول یک توافق سیاسی روشن در مورد انرژی بسيار زودتر بهرهمند خواهدشد. اشاره دی گوخت به اين بود امضای قرارداد پيام نيرومندی به مسکو درمورد کاهش وابستگی اروپا به انرژی روسی میفرستد.