در جلسه پارلمان اروپا در روز دوشنبه، ابتکار رئیس این پارلمان، اعضا به مدت یک دقیقه «شجاعت و شهامت» مردم ایران را تشویق کرده و به قربانیان ادای احترام کردند.
روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا در جلسه علنی این نهاد خطاب نمایندگان گفت: میدانم بسیاری از شما میخواهید یاد هزاران نفری را که در خیابانهای ایران به قتل رسیدند گرامی بدارید، اما مردم ایران به سکوت نیاز ندارند. آنها ۴۷ سال است که با زور به سکوت واداشته شدهاند؛ بنابراین امروز از شما میخواهم کاری کمی متفاوت انجام دهیم: من میخواهم به من بپیوندید و بجای سکوت، با دست زدن زیر این سقف شجاعت و دلاوری جانباختگان را ستایش کنیم و به همه آنها که کشته شدهاند، ادای احترام کنیم.
اعضا پارلمان اروپا به مدت یک دقیقه سرپا ایستادند و دست زدند.
از ۲۲ دی همزمان با هفته دوم اعتراضات، پارلمان اروپا اعلام کرد به دلیل سرکوب خشونتآمیز اعتراضات ضدحکومتی در ایران، ورود دیپلماتها و دیگر نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به ساختمانهای این نهاد را ممنوع کرد.