لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۵

بازگشت دور نخست تحریم آمریکا علیه جمهوری اسلامی| واکنش ده شرکت بزرگ اروپایی و جهانی به تحریم‌ها


پژو از جمله شرکت هایی بود که بعد از رفع تحریم ها به بازار ایران بازگشت اما این شرکت روابط خود را دوباره قطع کرد.
پژو از جمله شرکت هایی بود که بعد از رفع تحریم ها به بازار ایران بازگشت اما این شرکت روابط خود را دوباره قطع کرد.

از روز سه شنبه تحریمهای هسته ای علیه ایران به اجرا گذاشته شد و رئیس جمهوری آمریکا با به چالش گرفتن متحدان اروپائی برای همراهی در اعمال تحریمها ، وعده داد همه شرکتهائی را که با ایران معامله کنند، از فعالیت در آمریکا محروم خواهد کرد.

در اینجا واکنش شرکتها ی اروپائی فعال درایران را بررسی می کنیم:

  • شرکت مهندسی دانمارکیهالدور تاپسو که در تولید کاتالیست های صنعتی از بزرگترین شرکتهای جهان است در ماه اوت اعلام کرد با در نظر گرفتن تحریمها علیه ایران، ۲۰۰ تن از ۲۷۰۰ کارگر خود را کاهش خواهد داد.
  • شرکت بزرگ سوئیسی اشتادلر ریل که در ایران در حوزه مترو فعالیت دارد از ماه فوریه گذشته خواستار همکاری با ایران در صنعت مترو شد. اما در ماه اوت مذاکره با ایران را به حال تعلیق درآورد. این شرکت قرار بود ۹۶۰ کوپه به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای متروی تهران بسازد.
  • شرکت اتومبیل سازی آلمانی دایملر نیز در ماه اوت اعلام کرد برنامه گسترش مناسبات صنعتی با ایران را متوقف می سازد. دایملر از سال ۲۰۱۶ با شرکت ایران خودرو برای تولید مرسدس بنز در ایران قرارداد همکاری امضا کرده بود.
  • شرکت اتومبیل ساز ی فرانسوی پژو از ماه ژوئن گامهایی در مسیر تعلیق فعالیتهای مشترک در ایران برداشته است. رنو، رقیب این شرکت نیز اعلام کرده است با آمریکا در زمینه تحریم ایران همکاری می کند. هر دو شرکت از ۶ ماه اوت فعالیت هایشان را در ایران تعلیق می کنند. پژو و رنو از نخستین شرکتهایی بودند که در سال ۲۰۱۵ به دنبال امضای برجام فعالیت در ایران را بی درنگ از سرگرفتند.
  • پژو قرار دادی به مبلغ ۷۰۰ میلیون یورو برای تولید اتومبیل در ایران امضا کرده بود و رنو متعهد شده بود ظرفیت تولید اتومبیل در ایران را به ۳۵۰ هزار دستگاه در سال افزایش دهد.
  • توتال، شرکت نفتی فرانسوی نیز اعلام کرد قرارداد چندمیلیارد دلاری بهره برداری از میدان گاز پارس جنوبی را رها خواهد کرد. توتال تا چهارم ماه نوامبر فرصت داردهمه فعالیت هایش در ایران را تعطیل کند.
  • شرکت هواپیماسازی ای‌تی‌آر (ATR) اعلام کرد تا روز ۵ ماه اوت - یک روز پیش از بازگشت تحریمها - ۶ فروند هواپیمای فروخته شده را به ایران تحویل خواهد داد، اما برای کسب مجوز تحویل ۷ فروند دیگر از این هواپیماها مشکل خواهد داشت.
  • شرکت دارو سازی سانوفی گفته است هنوز زود است که بتوان در باره ادامه یا تعطیل فعالیت خود در ایران تصمیم بگیرد. دارو از تحریمها معاف بود، اما حمل داروها به ایران با مشکل رو به رو بوده است.
  • شرکت داروسازی سوئیسی رُش اعلام کرد که وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد و با ارزیابی وضعیت و تاثیر تحریمهای تازه تلاش دارد نگذارد بیماران ایرانی از فراورده‌های داروئی و نوآورانه این شرکت محروم بمانند.
  • نستله دو کارخانه در قزوین و پلور دارد که در اولی غذای نوزاد و در دومی آب معدنی تهیه می کند. این شرکت اعلام کرده است که هنوز رهنمودی دایر بر تاثیر تحریمها بر کار خود دریافت نکرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG