لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۳

انتقاد تند سیاستمدار اروپایی از «سستی اروپا» در حمایت از مردم معترض ایران


دیوید کمپل بنرمن، نماینده محافظه کار پارلمان اروپا
دیوید کمپل بنرمن، نماینده محافظه کار پارلمان اروپا

یادداشتی در تایمز از دیوید کمپل بنرمن، نماینده محافظه کار و رییس کمیته عراق در پارلمان اروپا

مردم ایران در سراسر کشورشان دست به اعتراض های خیابانی زدند، ولی غرب به خاطر یک به اصطلاح توافق هسته ای تمایلی به اظهار نظر ندارد.

اتحادیه اروپا با اداره مذاکرات سه به علاوه سه یا پنج به علاوه یک جهان را به سوی سیاست خطرناک مماشات با ایران هدایت کرده است.

این امر نتیجه اشتیاق سست اتحادیه اروپا برای اثبات خود به عنوان بازیگری جهانی در کنار دلایل منفعت طلبانه اقتصادی است.

این ریاکاری است که اتحادیه اروپا مشتاقانه پیگیر توافق هسته ای ایران باشد در حالی که چین را بر مبنای مسائل حقوق بشری از یک توافق تجاری محروم می کند. ایران در دولت به اصطلاح «اصلاح طلب» حسن روحانی بیش از چین اعدام می کند و از زمان امضای برجام تا کنون دست کم به چهار آزمایش موشک بالیستیک دست زده است.

پرزیدنت ترامپ حق دارد توافق ایران را به جدیت به پرسش بگیرد و بازگشت تحریم های آمریکا را پیشنهاد کند. تحریم های هدفمند اخیر آمریکا علیه چند مقام ایرانی به دلیل فساد و نقض حقوق بشر در ارتباط با تظاهرات سراسری اخیر حرکتی خوشایند است.

بدترین بلاهت این است که ایران را به خاطر موافقت با بعضی کنترل های محدود بی اثر بر برنامه هسته ای اش یک دوست در نظر بگیریم. عاقبت نهایی این روند یک خاورمیانه با کمربندی انتحاری از موشک های هسته ای و یک رقابت هسته ای بین عربستان سعودی، ایران و اسراییل است.

بریتانیا با خونسردی و بی تفاوتی دنباله رو این حماقت تحت رهبری اتحادیه اروپا و میراث پرزیدنت اوباما است. بریتانیا باید خود را از این تفکر گروهی خام رها کرده و در یک بازاندیشی اساسی سیاست خارجی مستقل نوینی را در برابر ایران در پیش بگیرد.

شورش های اخیر ایران اعتراضی به مداخله سنگین تهران در جنگ های خارجی و نشانگر کارآیی تحریم ها است.

هر کجای خاورمیانه را بازدید کرده و مطالعه می کنم رد پای بی ثباتی ایران را می بینم: شبه نظامیان عراقی شیعه برای نبرد با داعش مورد ستایش قرار می گیرند، اما خودشان زیر اتهام مشابه دست زدن به فجایع علیه غیرنظامیان سنی هستند.

اگر رابرت موگابه در سال ۲۰۱۷ در زیمبابوه سرنگون می شود، بیایید صمیمانه امیدوار باشیم که در آغاز ۲۰۱۸ شاهد پایان رژیم شرور ملاها در ایران باشیم.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG