رهبران اتحادیه اروپا صبح روز جمعه در نشست بروکسل توافق کردند میزان تولید گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۳۰ به چهل درصد میزان آن در سال ۱۹۹۰ کاهش دهند. این توافقنامه همچنین ۲۸ کشور عضو را متعهد می کند تا سال ۲۰۳۰ ، ۲۷ درصد انرژی خود را از منابع بازیافتی تامین کنند.
هدف امضا این پیمان نه تنها مقابله با تغییرات آب و هوایی است بلکه سرمشقی است برای کشورهای شرکت کننده در گفتگوهای کلیدی بین المللی آب و هوا که سال آینده در پاریس تشکیل خواهد شد.
فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه در سخنانی پس از نشست بروکسل این پیمان را بسیار مهم خواند و گفت: «این اراده وجود داشت که ایالات متحده، چین و سایر کشورها را متقاعد کنیم که اروپا می تواند یک نمونه و مرجع باشد. اگر ما به این تعهد نمی رسیدیم چگونه می توانستیم به پرسش های ایالات متحده ، چین و سایر کشورها در این زمینه پاسخ دهیم.»
انگلا مرکل صدراعظم آلمان می گوید نحوه اجرای این پیمان بستگی به درآمد کشورهای عضو دارد؛ «کشورهایی که تولید ناخالص داخلی آن ها بیشتر است باید سهم بیشتری داشته باشند و کشورهایی با تولید ناخالص سهم کمتری در هزینه ها خواهند داشت. این شبیه مورد کشورهای در حال رشد است. باید به کشورهایی که از لحاظ رشد اقتصادی عقب هستند این فرصت داده شود که مجبور نباشند مانند سایر کشورها گازهای گلخانه ای خود را کاهش دهند.»
یکی ازهدف های این پیمان کاهش گازهای گلخانه ای صنایع سنگین کشورهای اروپای شرقی است که از زمان شوروی سابق هنوز فعال است.
در حال حاضر پیمانی به منظور کاهش بیست درصدی گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۲۰ وجود دارد و اعمال می شود.