لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۳

حمایت دیوان عالی ایالات متحده از زمین داران شاکی در پرونده آب پاک


حمایت دیوان عالی ایالات متحده از زمین داران شاکی در پرونده آب پاک
حمایت دیوان عالی ایالات متحده از زمین داران شاکی در پرونده آب پاک

دیوان عالی ایالات متحده روز چهارشنبه ٢١ مارس (٢ فروردین) حکمی صادر کرد که بر اساس آن، و به استناد قانون آب پاک، مردم می توانند دستور «آژانس محافظت از محیط زیست» دولت فدرال را به چالش بکشند. این تصمیم، قدرت این آژانس را به طور جدی محدود می کند.

قضات دیوان عالی به طور متفق القول با موضع دولت ایالات متحده در مورد «آژانس محافظت از محیط زیست» مخالفت کردند. بنا به دستور دولت، افراد و یا شرکتها باید از دستورات «آژانس محافظت از محیط زیست» پیروی کنند. اجرای دستورات آژانس، پیش از آن که دادگاه درمورد آنها حکمی صادر کرده باشد، هزینه های سنگینی در بر دارد.

حکم که توسط قاضی آنتونین سکالیا تحریر شده، برای شکایت کنندگان، که یک زوج اهل آیداهو هستند و بسیاری دیگر که در مظان اتهام تخریب محیط زیست قرار دارند، نوعی پیروزی محسوب می شود. این زوج، حکم «آژانس محافظت از محیط زیست» را در سال ۲۰۰۷ به چالش کشیدند. بر اساس دستور آژانس، آنها باید از تالابی محافظت می کردند که پس از آغاز ساخت ویلای جدیدشان در نزدیکی دریاچه «پریست» با سنگ و زباله پر کرده بودند. در ضمن از آنها خواسته شده بود تا ساخت این خانه را متوقف کنند.

این زوج که شانتل و مایکل ساکت نام دارند، انکار کردند که در زمینشان تالابی وجود داشته و در عوض به دادگاه شکایت کردند که مجبور شده اند بدون حکم دادگاه از دستور آژانس پیروی کنند.

درخواست آنها برای تجدیدنظر در حکم آژانس، از حمایت اتاق بازرگانی ایالات متحده، انجمن ملی تولیدکنندگان، انجمن ملی ساختمان سازان و شرکت جنرال الکتریک برخوردار شد. جنرال الکتریک هم قبلاً دستورات «آژانس محافظت از محیط زیست» را به چالش کشیده بود.

حکم دیوان عالی در زمانی صادر شده که این آژانس از سوی بسیاری از نمایندگان جمهوریخواه کنگره مورد انتقاد شدید قرار گرفته است. جمهوریخواهان می گویند این آژانس طی دهه های گذشته مقررات بلندپروازانه ای برای هوای پاک تدوین کرده و دست این نهاد در اجرای احکام بیش از حد باز گذاشته شده است.

حکم دیوان عالی اجازه داده است که خانواده ساکت می توانند بر اساس قانون مراحل اداری، دستور آژانس را به چالش بکشند.


بر اساس قانون آب پاک، ناقضان قانون باید روزی ۳۷۵۰۰ دلار جریمه بپردازند و سرپیچی از دستور «آژانس محافظت از محیط زیست» نیز روزی ۳۷۵۰۰ دلار جریمه خواهد داشت.

«آژانس محافظت از محیط زیست» هر سال تقریباً از ۳۰۰۰ خاطی و متهم به نقض قوانین زیست محیطی، می خواهد به اقدامات مضر خود و آسیب رساندن به محیط زیست پایان دهند.

روند دادگاه

دیوان عالی در حکم خود به این پرسش پاسخ نداد که آیا حکم «آژانس محافظت از محیط زیست»، نقض حقوق قانونی این افراد برای رسیدگی قضایی به این پرونده بوده است یا نه؛ بلکه فقط به قانون مراحل اداری فدرال اشاره کرد که قوانین خاصی را برای نهادهای قانونگذاری فدرال تدوین کرده است.

وکلای دولت فدرال از احکام اجرایی آژانس دفاع کرده اند و می گویند صدور اجازه رسیدگی قضایی برای افراد متهمی که محیط زیست را آلوده کرده اند، «آژانس محافظت از محیط زیست» را درگیر پرونده های حقوقی طولانی بلندمدت خواهد کرد.

دامین شیف، وکیل خانواده ساکت می گوید که آنها نمی توانند سالها منتظر رسیدگی قضایی بمانند و صدور حکم اجرایی برای اجتناب از پرداخت جریمه های سنگین احتمالی انجام شده است. وی ضمن ستایش از حکم دیوان عالی گفت «آژانس محافظت از محیط زیست» فراتر از قانون نیست. امروز روز خوبی برای مایک و شانتل ساکت است چون این حکم تاکید می کند که نمی توان آنها را از اجرای عدالت محروم کرد و «آژانس محافظت از محیط زیست» نمی تواند این زوج را از حقوق بنیادینشان و رسیدگی قضایی در دادگاه محروم کند.

XS
SM
MD
LG