لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۹:۰۸

ورود فضاپيمای «ايندِوِر» به لس انجلس


خيابانهای عريض شهر لس آنجلس هم برای حرکت فضاپيمای بازنشسته آمريکا - «ايندِوِر» - تنگ بود و چيزی نمانده بود اين فضاپيما با چند ساختمان ودرخت برخورد کند.

بالهای فضاپيمای «ايندِوِر» که روز شنبه در خيابانهای لس انجلس حرکت می کرد، به فاصله بسيار اندکی از کنار ساختمانها عبور کرد.

دو روز طول کشيد تا اين فضاپيما سفر نوزده کيلومتری خود را تا مرکز علوم کاليفرنيا طی کند، و در راهش کم مانده بود با شماری از ساختمانها و درختان برخورد کند.

قسمت اعظم فضاپيمای «ايندِوِر» که از سال ۱۹۹٢ تا ٢٠۱۱ ميلادی فعال بوده در جنوب ايالت کاليفرنيا ساخته شده، و در مجموع در ٢۵ مأموريت برنامه فضايی آمريکا پرواز کرده بود.

طول اين فضاپيما ٣۷ متر و عرض آن با احتساب بالهايش ٢۴ متر است که در ناحيه دم ارتفاع آن به اندازه يک ساختمان ۵ طبقه می رسد. بگفته پليس لس انجلس اين بزرگترين چيزی است که تاکنون در خيابانهای اين شهر حرکت کرده است.

در حدود ۴٠٠ درخت در مسير حرکت اين فضاپيما قطع شده و چراغ های راهنمايی هم برداشته شده بودند. ولی از قطع درختان قديمی و ارزشمند جلوگيری شد. به همين دليل دست اندرکاران انتقال فضاپيما گفتند: «بال ايندِوِر» تنها چند سانتيمتر با برخورد به چند ساختمان و درخت فاصله داشت.

اين فضاپيمای بازنشسته که روی يک يدک کش کنترل از راه دور با ۱۶٠ چرخ حمل می شد، روز جمعه از فرودگاه لس انجلس به راه افتاد و عصر روز شنبه به آشيانه جديدش در موزه کاليفرنيا رسيد تا تبديل به يک از جاذبه های گردشگری اين موزه شود. مسئولان موزه متعهد شده اند، در ازای ۴٠٠ درخت قطع شده، هزار درخت بکارند.

هزينه حمل شهری فضاپيمای «ايندِوِر» در حدود ده ميليون دلار تخمين زده شده بود، که قرار است توسط مرکز علوم کاليفرنيا و اهدا کنندگان خصوصی پرداخت شود.
XS
SM
MD
LG