«التون جان» خواننده و ترانه سرای انگلیسی در سخنرانی پیرامون ایدز که به یاد پرنسس «دایانا»، شاهدخت ولز توسط «بنیاد ملی ایدز» بریتانیا برپا شد در رابطه با راه کارهای موجود برای مقابله با این بیماری صحبت کرد.
«التون جان» در سال ۱۹۹۲ بنیادی را برای آگاهی رسانی در مورد بیماری ایدز راه انداخت و در این زمینه بسیار فعال است.
او در این سخنرانی گفت تا جایی که امکان داشته بر شرکت های دارویی و دولتها فشار گذاشته تا برای مقابله با ایدز تلاش کنند ولی حالا قصد دارد این فشار را روی کمپانی های بزرگ تکنولوژی بگذارد.
«التون جان» معتقد است این شرکت ها به دلیل محبوبیت روزافزون فن آوری های دیجیتال، نقش مهمی در بالا بردن آگاهی عموم دارند.
او بر اهمیت بهره گیری از شبکه های اجتماعی در این راستا تأکید کرد و گفت شرکت هایی مانند فیس بوک می توانند در تشویق مردم به انجام امور خیریه نقش مهمی ایفا کنند.
پیش از «التون جان»، «کوفی عنان»، دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۹ و «بیل کلینتون»، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۰۰ در این مراسم سخنرانی کرده اند.
پرنسس «دایانا» با فعالیت های بشردوستانه متعددش، محبوبیت زیادی میان مردم بریتانیا پیدا کرد.حمایتهای او از بیماران مبتلا به ویروس «اچ آی وی» و رابطه با آنها باعث شد مردم متوجه شوند که معاشرت عادی با این افراد، خطر ندارد.
«التون جان» که از دوستان نزدیک پرنسس «دایانا» بود، در مراسم ختم او در سال ۱۹۹۷، با اجرای خاطره انگیز «شمعی در باد» یاد و خاطرش را گرامی داشت.
از فعالیتهای دیگر «التون جان» در رابطه با مقابله با ایدز و انگ های اجتماعی که مبتلایان به ویروس «اچ آی وی» و بیماری ایدز با آن دست به گریبان هستند می توان به کنسرتهای خیریه او در اوکراین اشاره کرد.
او در سال ۲۰۰۹ تلاش کرد یک نوزاد مبتلا به ویروس اچ آی وی در اوکراین را به فرزند خواندگی بگیرد ولی به او این اجازه را ندادند. دلیلش، شرط متأهل بودن والدین عنوان شد و زندگی مشترک التون جان و دیوید فِرنیش به رسمیت شناخته نمی شد.
«التون جان» و «دیوید فرنیش» در سال ۲۰۱۴ با هم ازدواج کردند و دو پسرشان را از طریق لقاح مصنوعی در رحم مادر جایگزین پرورش دادند.