لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۷

انتخابات رياست جمهوری و کمک های خارجی


مبارزات انتخابات رياست جمهوری آمريکا از زمان مشخص شدن نامزدهای حزب جمهوريخواه، از روز سيزدهم دی، رسماً در آيوا، ايالت ميانۀ غرب کشور، آغاز خواهد شد.

با وجوديکه مضمون مبارزات اتنخاباتی قطعاً حول محور مسائل داخلی، از جمله اقتصاد و بيکاری متمرکز خواهد بود، اما مسائل مربوط به سياستهای خارجی، يا موضوع کمکهای خارجی آمريکا نيز گهگاه، به ميان می آيد.

چند نفر از نامزدهای جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوری آمريکا به تازگی در يک مناظره تلويزيونی در شهر لاس وگاس در ايالت نوادا با قاطعيت تمام اعلام کرده اند، در صورت پيروزی در انتخابات رياست جمهوری آينده، کمکهای خارجی را قطع خواهند کرد.

ريک پری، فرماندار ايالت تکزاس در اين مناظره گفت: به نظرم اکنون ديگر وقت آن رسيده است که در مورد کمکهای خارجی بطور جدی وارد بحث شويم.

يا ران پل، نماينده جمهوريخواه تکزاس در کنگره گفت: طبق قانون اساسی دولت اصلاً حق ندارد پول را از شما بگيرد و بفرستد به چند تا کشور ديگر. به نظر من کمک خارجی يعنی پول را از دست مردم فقير خود بيرون کشيدن و به دست يک عده از پولدارهای يک کشور فقير دادن.

يکی ديگر از جمهوريخواهان، ميت رامنی، فرماندار سابق ايالت ماساچوست، نيز که برای خيلی از جمهوريخواهان هنوز بهترين گزينه برای شرکت در مبارزات انتخابات رياست جمهوری آمريکا تلقی می شود، گفت: سختی شرايط اقتصادی در داخل کشور، به اين معنا است که کمکهای خارجی بايد قطع شود. هر قدر فکر می کنم به اين نتيجه می رسم که در حال حاضر منطقی نيست که آمريکا از چين پول قرض بگيرد که برای يک کشور ديگر کمکهای انسانی بفرستد. ما بايد بگذاريم چين خودش به آن کشور کمک کند.

مواضع جمهوريخواهان نسبت به کمکهای خارجی با انتقاد پيروان کليسای بشارتی، از جمله ريچارد سيزيک روبرو شده است. ريچارد سيزيک می گويد: همه اين برنامه در واقع در جهت منافع ملی ما صورت می گيرد. از نقطه نظر يک پيرو کليسای بشارتی بايد بگويم اينگونه اقدامات در واقع بازتاب ارزشهای مطرح در مسيحيت است و نشان می دهند که ما برای ساير مردم اهميت قائل هستيم.

سيزيک و سايرين خاطرنشان می کنند کمکهای آمريکا برای سيل زدگان پاکستان، زلزله زدگان هائيتی و امحاء فقر و بيماری در هندوراس، جنبه حياتی داشت.

کارشناسان مسائل خارجی می گويند، برنامه های کمکهای خارجی آمريکا از داخل آمريکا، حمايت و پشتيبانی می شود.

هدر هورلبرت، از اعضای شبکه امنيت داخلی آمريکا، می گويد: وقتی از شهروندان آمريکا نظرسنجی کنيد، می بينيد که آنها فوق العاده خود را نسبت به جامعه جهانی مسئول و متعهد می دانند و معتقدند که ما با همه مردم جهان ارتباط تنگاتنگ داريم و به عنوان يک شهروند وظيفه داريم که قدم جلو بگذاريم و از مردم کشورهای ديگر، حمايت کنيم.

هورلبرت می گويد، بيشتر آمريکاييان درک نمی کنند که چرا کمکهای خارجی که فقط درصد کوچکی از بودجه دولت را تشکيل می دهد، بايد قطع شود و در ادامه می گويد: کمکهای خارجی کمتر از يک درصد از بودجه ساليانه دولت را تشکيل می دهد. اگر از آمريکاييها بپرسند دولت چقدر بودجه صرف کمکهای خارجی می کند، ممکن است جواب بدهند ۲۰ درصد، چون فکر می کنند اينقدر بايد باشد.

بحث کمکهای خارجی آمريکا به احتمال زياد در جلسه ۱۵ ام نوامبر جمهوريخواهان، در زمينه مسائل سياست خارجی، مجدداً تکرارخواهد شد.

XS
SM
MD
LG