لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۰

حداد عادل: اصراری برای پیروز شدن ندارم


نخستین اقدام انتخاباتی نامزدها پس از پایان مهلت ثبت نام را می توان از جانب علی اکبر ولایتی دانست که عصر روز شنبه با سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق صورت گرفت. او در سخنانش گفت هاشمی در جریان سال ۱۳۸۸ موضعی را که باید می گرفت ، نگرفت. او حریفان خود را در انتخابات دولت یازدهم اصلاح طلبان و دولتی ها در برابر اصولگرایان ذکر کرد.

همان روز، اندکی پس از پایان مهلت ثبت نام اطلاعیه شورای مشورتی اصلاح طلبان منتشر شد. این شورا با ریاست محمد خاتمی در اطلاعیه ای که منتشر کرد از ورود آقای رفسنجانی به عرصه انتخابات ابراز خوشوقتی کرد و خواستار حمایت همه اقشار و گروه ها از او شد.

حداد عادل
روز یکشنبه غلامعلی حداد عادل، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری و عضو ائتلاف ۲+۱ اصولگرایان برای پیشرفت، در دانشکده حقوق دانشگاه تهران در نشستی دانشجویی شرکت کرد . او که همواره تاکید کرده بود که هاشمی و خاتمی در انتخابات خود را نامزد نخواهند کرد، در باره ثبت نام هاشمی و مشایی گفت :«ما نه تفکر و رفتار سياسي احمدي‌نژاد و مشايي را مي‌پسنديم و نه هاشمي را» و افزود: «از نظر قانونی بنده نمی توانم مخالف این موضوع باشم».

حداد عادل ضمن عجیب دانستن حضور این دونفر در ثبت نام برای نامزدی ریاست جمهوری گفت :« افرادی در انتخابات ثبت نام کرده اند که بسیار عجیب تر از ثبت نام هاشمی و مشایی بود». حداد عادل درباره ثبت نام هاشمی گفت: «ثبت نام هاشمي در دقايق آخر تاسف‌آور است چراکه برخي اوقات مي‌گفت نمي‌آيم و در برخي زمان‌ها اعلام مي‌کرد نمي‌دانم بيايم يا نه.» به نظر حداد عادل: «احمدي‌نژاد بدش نمي‌آيد صحنه انتخابات آينده دو قطبي باشد، شايد احمدي‌نژاد به تصور آن که مثل دو دوره قبلي با دو قطبي کردن فضاي انتخابات نتيجه بگيرد، از ثبت نام هاشمي خوشحال شود».

او در باره صف آرایی ها در انتخابات گفت:« انتخابات آتي سه ضلع اساسي دارد، پيش‌بيني ما از اول اين بود که سه ضلع اصولگرايان، اصلاح‌طلبان و جريان دولت در انتخابات حضور جدي دارند و کاملا روشن است که جريان اصولگرايي به هيچ کدام تعلق ندارد و راه ما از آنها جداست».

جریان اصولگرایان در سال ۱۳۸۸ به طور همگانی رای خود را به احمدی نژاد داده بود. حداد عادل در این باره گفت: «ما در سال ۸۸ به احمدي‌نژاد راي داديم اما در حال حاضر شرايط امسال با سال ۸۸ تفاوت اساسي پيدا کرده است.». حداد عادل نقاط مثبت و منفی احمدی نژاد را پرکاری، تماس بامردم، احداث مسکن مهر و پافشاری بر مسئله هسته ای توصیف کرد. او نقطه ضعف احمدی نژآد را در حوزه فرهنگی به ویژه در چهار سال دوم ریاستش دانست و مشکلات اقتصادی را بیشتر ناشی از تحریم ها عنوان کرد و گفت نباید همه مشکلات را ناشی از مدیریت او بدانیم.

حداد عادل در چند مورد حساس در مجلس به سود مواضع احمدی نژاد عمل کرد و انتقاهایی علیه خود برانگیخت. مهم تر از همه به هنگام طرح بحران مرتضوی در مجلس و قول شرفی بود که او از جانب مرتضوی مبنی بر استعفای او به مجلس داد. این قول توسط مرتضوی تکذیب شد.

حداد عادل درباره حصر موسوی ها و کروبی گفت «این حداقل مجازات آنها بود که هم به نفع خودشان بود و هم به نفع مصالح کشور».

عضو ائتلاف برای پیشرفت درباره مسئله بیکاری رفع بیکاری را مستلزم سرمایه گذاری و رونق اقتصادی شمرد. او تاکید کرد که در نظام جمهوری اسلامی وضع اشتغال پیشرفت کرده است. به گفته او: «پیش از انقلاب تعداد شهرک های صنعتی به انگشتان دو دست نمی رسید اما در حال حاضر از هزار شهرک متجاوز است».

حداد عادل با تاکید بر آن که «يکي از خصوصيات احمدي نژاد رفتارهاي غير قابل پيش‌بيني اوست و لذا بنده اميدوارم با جلو رفتن سير انتخاباتي شاهد واکنش غير طبيعي او نباشيم.» درباره نامزدهای اصولگرا گفت قالیباف در کار اجرایی «محبوب تر» و سعید جلیلی بی تجربه است و افزود که خود او اوجود داشتن سابقه اجرایی طولانی اصراری برای پیروز شدن ندارد.
XS
SM
MD
LG