«اوکی میستر» (Ok Mr.)، اثری سور رئال و طنزی سیاه از بخشی از تاریخ معاصر ایران به ظن پرویز کیمیاوی، از کارگردانان سینمای تجربی ایران است.
این فیلم در سال ۱۳۵۷ ساخته شد، اما با وقوع انقلاب اسلامی در آن سال، هرگز اکران نشد. اوکی میستر از نخستین فیلمهای توقیف شده پس از انقلاب است .
اوکی میستر داستان ورود یک خارجی به نام ویلیام ناکس دارسی (با بازی فرخ غفاری) به یکی از روستاهای ایران با هذف کشف و استخراج نفت است. دارسی در ابتدا با بیمهری اهالی روستا مواجه میشود، اما به روشهای مختلف و آوردن دختری به نام سیندرلا ( با بازی کریستین ماز) به روستا، سرانجام موفق به تاثیرگذاری بر مردم میشود، تا جایی که مردم روستا دیگر به زبان انگلیسی صحبت میکنند و سرنجام دارسی به بهانه اعاده حیثیت از سیندرلا، موفق به اخذ اجازه استخراج نفت در آنجا میشود؛ اما به ناگاه روستائیان به خود میآیند و دارسی چارهای جز فرار نمییابد.
از شاخصههای این فیلم، روایت و نگاه نامعمول و طنزآمیزی است از رواج نافرهنگها و معضلاتی که به گذرای تاریخ، ایرانیان با آنها مأنوس هستند. برخی منتقدان سینمایی، فیلم «اوکی میستر» کیمیاوی را، ادامه فیلمهای سیاسی و اعتراضی میداند که فیلمسازان متأثر از حال و هوای دوران انقلاب، به سمت و سوی سوژههای این چنینی رفتند.
کارگردان تلاش فراوانی میکند تا با پیوند ایجاد کردن میان نماها و سکانسهای این فیلم، پدیده انقلاب را نیز به زعم خود تحلیل کند. کاری که از نقطه نظر تدوینی، به شدت جذاب و در یاد ماندنی است؛ اما از نقطه نظر تحلیلی و نوع نگاه، با انتقادات جدی روبروست.
این فیلم دربرگیرنده و بیانکننده تناقضهای شدید و ژرف در جامعه و دست کم بخشهایی تعیینکننده از جامعه ایران معاصر است. برخی معتقدند، این فیلم قبل از هر چیز به دنبال اشاره به بحث بحران هویت در ایران است.
در مورد پرویز کیمیاوی
کارگردان و فیلمنامهنویس، متولد ۱۳۱۸ تهران و دانشآموخته رشته عکاسی و فیلم از مدرسه فیلم و سینمای ایدک پاریس.
کیمیاوی بیش از ۱۲ فیلم کوتاه، مستند و داستانی در کارنامه خود دارد که از مهمترین آنها میتوان به باغ سنگی، مغولها، پ مثل پلیکان و یا ضامن آهو اشاره کرد.
شروع کار کیمیاوی در سال ۱۳۵۲ به عنوان کارگردان و نویسنده، در فیلم مغولها بود.
وی در سال ۱۹۷۶، موفق به کسب جایزه خرس نقرهای جشنواره برلین برای فیلم باغ سنگی شد. کیمیاوی در پاریس، پایتخت فرانسه ساکن است.