موج خشونتی که از ماه گذشته مصر را فراگرفته، برای بسیاری آشناست: مردان جوان خشمگین پلیس را تحریک می کنند، و پلیس با توسل به زور پاسخ آنان را می دهد و در درگیری هر دوطرف کشته و مجروح می دهند.
در ویدئویی که هفته گذشته ، زنده از تلویزیون مصر پخش شد، و موج جدیدی از خشم را در مصر نسبت به خشونت و بیرحمی نیروهای پلیس برانگیخت حمدا صابر، ۴۸ ساله نشان داده می شود که به دست پلیس لخت می شود و در بیرون از کاخ ریاست جمهوری به باد کتک گرفته می شود.
در ابتدا صابر در بازداشت می گوید این تظاهرکنندگان بودند که او را کتک زدند. او که در بیمارستان متعلق به پلیس بستری بود گفت پلیس به او کمک کرد او بعدا این حرف را پس گرفت و گفت نیروهای پلیس او را کتک زدند.
سخنان صابر در بیمارستان نظامی، یادآور ارعاب پلیس و ترس از آن بود. مسئلهای که یکی از عوامل خشم و نارضایتی مردم مصر در پیش از اعتراضهای دو سال پیش بود.
وائل خلیل، فعال سیاسی و وبلاگ نویس مصری می گوید «سرکوب پلیس اصلا عوض نشده است. این روند درست مانند سابق است و هیچ کس مسئول نیست.»
وزیر کشور مصر گفته است که بدون پلیس، این کشور مانند برخی همسایگانش به یک کشور شبه نظامی بدل خواهد شد. همزمان محمد مرسی، رئیس جمهوری وعده داده که در مورد خشونت پلیس علیه مردم تحقیق کند. حامیان مرسی می گویند اراده برای بهبود رفتار پلیس در مصر وجود دارد. یک مقام ارشد اخوان المسلمین نیز گفته است که مصر، سیستمی را به ارث برده که نقشش حفاظت از دولت در مقابل مخالفان بود. او گفته است بسیاری از نیروهای پلیس باید برای اصلاح رفتار خود آموزش ببینند.
مشخص نیست که میزان نفوذ و اراده مرسی برای اصلاح این روند چقدر است. اصلاح وزارت کشور مصر بسیار کند بوده است. یکی از مخالفان مرسی که منتقد ناتوانی مرسی در کنترل نیروهای پلیس است در حساب توییتر خود نوشت: «بدتر از یک دیکتاتور، یک دیکتاتور بدون قدرت است.»
نیروهای پلیس مصر با وجود رفتار خشن و حضور پررنگ در برخی نقاط، در برخی نقاط دیگر غایب هستند. از جمله در میدان تحریر که میزان خشونتها در آنجا به شدت بالاگرفته بخصوص تعرضهای جنسی گروهی. برای مقابله با این حملات علیه زنان، گروه هایی مردمی تشکیل شده که مستقل از پلیس عمل می کند.