لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۴

هدف مدانی برای کسب مدام قهرمانی المپیک زنان مصر


در شرایطی که مصر پس از شانزده ماه انقلاب و حاکمیت نیروهای نظامی، برای بازگشت به وضعیت عادی با دشواری های بسیاری روبرو است، جوانان تیم المپیک امیدوارند تا در شرایطی که به ظاهر غیرممکن می رسد، در المپیک تابستانی سال ۲۰۱۲ در لندن برای کشور مدال کسب کنند. کسب چنین افتخاری برای عیا مدانی ۲۴ ساله که در پنج رشته ورزشی شنا، اسب دوانی، شمشیربازی، تیراندازی و دو و میدانی رقابت می کند، بسیار دشوار است چون این جوان مصری، نه برای یک رشته و بلکه در چنین رشته ورزشی رقابت می کند.

مدانی می گوید زمانی که می گویم در پنج رشته ورزشی شنا، دو میدانی، تیراندازی، شمشیربازی و سوارکاری شرکت می کنم مردم می گویند چطور می توانی به طور همزمان برای همه رشته ها آماده باشی و رقابت کنی. من به شعار خانواده ام ایمان دارم که می گویند «وقتی که می خواهیم کاری را انجام بدهیم، موفق می شویم، هر چه که باشد، انجام می دهیم».

مدانی تقریباً بیشتر این رشته های ورزشی را با حجاب و روسری انجام می دهد و از بین ۳۶ بانوی ورزشکاری که در رقابت های لندن شرکت می کنند، تنها قهرمانی است که در پنج رشته ورزشی رقابت می کند.

در دوران مصر باستان، ورزشکاران را در نقاشی هایی از این دست ترسیم می کردند، اما در مصر مدرن آن ها برای بدل کردن این میراث به کسب مدال طلا ناکام مانده اند. ورزشکاران مصری در رشته هایی همچون کشتی گیری و یا وزنه برداری مدال های اندکی کسب کرده اند.

محمد التونی، رئیس فدراسیون (pentathlete) پنج رشته ورزشی المپیک مصر معتقد است که عیا می تواند برای کشور مدال کسب کند و تاریخ ساز شود. او می گوید «من امیدوارم که او بتواند مدال بگیرد و رویای من به واقعیت بدل شود».

مدانی بهترین قهرمان قاره آفریقا است که در پنج رشته ورزشی در المپیک به رقابت می پردازد و برای کسب مدال در مسابقات امسال، یک رقیب قدر محسوب می شود. اگر او به مدال دست یابد، اولین بانوی مصری خواهد بود که به این افتخار نائل شده است.

اما موانع دیگری نیز طی سال جاری بر سر او بوده اند. اول این که در طی تمرین ها کمرش آسیب دید، دوم این که المپیک امسال با ماه مبارک رمضان و روزه داری همزمان شده است و سوم این که تصمیم فدراسیون بین المللی شنا سبب شد که او نتواند با لباس شنای پوشیده و حجاب در مسابقات شرکت کند.

با وجودی که این تصمیم با عقاید مذهبی او مغایر است، اما مدانی قصد دارد حتماً در رقابت ها شرکت کند.

طارق النویهی، مربی شنای او خاطرنشان می کند که بین پوشیدن یک مایو کوتاه برای تفریح کردن و یا پوشیدن مایویی برای شرکت در رقابت ها تفاوت های عمده ای وجود دارد. او می گوید «شاید شایسته نباشد که او برای تفریح با این پوشش ظاهر شود، اما اگر برای آموزش مایو بپوشد، اشکالی ندارد، خوب است».

اما انقلاب شانزده ماهه مصر بزرگترین مانعی بوده است که بر سر راه این ورزشکار قرار داشته است. انقلابی که حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین را سرنگون کرد، سبب شده است که این ورزشکاران جوان تیم ملی المپیک برای دستیابی به منابع (مالی) با چالش های جدی روبرو شوند.

مدانی می گوید «حدود یک ماه بعد از شروع ناآرامی های انقلاب قرار بود به اردوگاه ورزشی برویم و آن جا رقابت کنیم، بعد هم قرار بود جام جهانی در مصر برگزار شود، اما لغو شد و ما دو ماه منتظر تحولی بودیم. هیچ جا سفر نکریم و مشکل مالی و بعد معضل بسته شدن فرودگاه ها برای سفر و بازگشت هم بود».

با این وجود، مدانی حتی با این شرایط نیز سال گذشته مدال طلای جام جهانی رشته های پنج گانه ورزشی مجارستان را کسب کرد.

او می گوید میانه روی کلید موفقیت است و برای دستیابی به اهدافمان باید قدم ها را به ترتیب و به نوبت برداشت.

در شرایطی که مصر برای اولین بار در تاریخ معاصر این کشور، در حال گذار از یک حاکمیت نظامی به دموکراسی است، میانه روی درسی است که مدانی امیدوار است رهبران جدید از عبرت بگیرند.
XS
SM
MD
LG