لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۱

حضور قابل ملاحظه گروه های تندرو در مجلس مصر چه نتيجه ای خواهد داشت؟


حضور قابل ملاحظه گروه های تندرو در مجلس مصر چه نتيجه ای خواهد داشت؟
حضور قابل ملاحظه گروه های تندرو در مجلس مصر چه نتيجه ای خواهد داشت؟

شمارش آرا انتخابات سراسری مصر آغاز شده است. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مرحله دوم انتخابات مجلس نمايندگان در ۹ استان آن کشور برگزار شد. تاکنون اسلامگرايان بيشترين آراء مجلس نمايندگان مصر را به خود اختصاص داده اند. حضور گروه های تندرو در مجلس نمايندگان مصر، چه تاثيری بر آينده دموکراسی در اين کشور خواهد داشت؟

پس از دو روز رای گيری، مرحله دوم انتخابات سراسری مصر پايان يافت. در اين مرحله از انتخابات مجلس نمايندگان مصر سرنوشت ۱۸٠ کرسی از ۴۹۸ کرسی مجلس مشخص می شود.

بر اساس نظرسنجی های اوليه، گروه های اسلامگرا اکثريت آراء مرحله دوم انتخابات را از آن خود کرده اند. در مرحله اول انتخابات نيز اسلامگرايان نزديک به دو سوم آرا را بدست آوردند. با توجه به حضور جناح های تندرو در ميان اسلامگرايان، بسياری با نگرانی تحولات سياسی مصر را دنبال می کنند.

اما گروه های ليبرال در مصر با اميدواری در انتخابات شرکت کرده اند و نسبت به آينده دموکراسی در کشور اميدوارند. محمد البرادعی، از رهبران سياسی سکولار مصر که خود در انقلاب اين کشور نقشی فعال داشت، معتقد است انتخابات اين هفته اولين قدم در راه حکومت مردم است.

آقای برادعی می گويد: اين اولين قدم در راه دموکراسی در مصر است. ما راهی طولانی در پيش داريم اما اين قدمی به جلوست، اولين باری است که من رای می دهم چون پيش از اين، انتخاباتی در مصر وجود نداشت. به همين علت اين انتخابات روند مثبتی به سوی دموکراسی در مصر است.

علاوه بر گروه اسلامگرای اخوان المسلمين، حزب النور هم آراء قابل توجهی بدست آورده است. رهبران اين حزب پيرو اسلام سلفی هستند و به گرايش های تندروی مذهبی مشهورند. مواضع رهبران حزب النور در خصوص محدودکردن آزادی های فردی و اجتماعی، با واکنش های منفی در ميان برخی از ناظران غربی روبرو شده است.

ان پترسن، سفير آمريکا در مصر، می گويد: ايالات متحده با هر کسی که مردم مصر انتخاب کنند کار خواهد کرد؛ دموکراسی يک فرايند است و به يک انتخابات ختم نمی شود بلکه مستلزم انتخابات مستمر است و احزابی که انتخاب می شوند، بايد در عمل به مردم خدمت کنند.

مجلس نمايندگان، مسئول تعيين اعضای مجلس موسسان برای تدوين قانون اساسی جديد مصر خواهد بود. گروه های ليبرال ابراز اميدواری می کنند پس از تدوين قانون اساسی جديد بار ديگر انتخابات مجلس نمايندگان برگزار خواهد شد و جناح های مختلف با سازماندهی بيشتری در رقابت ها شرکت خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG