لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۷

گزارش: وبسايتی در مصر برای کمک به زنانی که مورد مزاحمت های جنسی قرار می گيرند راه اندازی شد


گزارش: وبسايتی در مصر برای کمک به زنانی که مورد مزاحمت های جنسی قرار می گيرند راه اندازی شد
گزارش: وبسايتی در مصر برای کمک به زنانی که مورد مزاحمت های جنسی قرار می گيرند راه اندازی شد

اخيراً فعالان امور اجتماعی در مصر تارنمايی را با هدف کمک رسانی به زنانی که در خيابان های شلوغ قاهره مورد مزاحمت های جنسی قرار می گيرند، راه اندازی کرده اند.

به گفته پژوهشگران پديده مزاحمت های جنسی عليه زنان در مصر پديده ای است فراگير که برای حل آن آگاهی رسانی در ابعاد وسيع، ضروری است.

يک پژوهش تازه نشان ميدهد که بسياری از زنان مصری تقريباً بطور روزمره در خيابان های پر ازدحام قاهره با مزاحمت های جنسی که گاهی با تهاجم فيزيکی همراه است، روبرو هستند.

هَيم مَقدی، دانشجوی دانشگاه، می گويد مانند بسياری از زنان در برابر اين گونه مزاحمت های جنسی احساس، بی دفاعی می کند و اضافه می کند: «دست کم ميتوانم جواب اين آدمها را بدهم يا به آنها بی اعتنايی کنم. بعضی وقت ها زنها با مردی مواجه ميشوند که با گستاخی به آنها حرفهای زشت ميزند اصلا نمی فهمم چرا بايد چنين چيزی اتفاق بيفتد! حتی اگر با اين مردها برخورد فيزيکی هم بشود مسأله ای را در نهايت حل نميکند و به همين جا ختم ميشود.»

اما يک گروه از فعالان اجتماعی تارنمايی با عنوان «هرس مپ دات اورگ»* راه اندازی کرده اند که قربانيان مزاحمت های جنسی ميتوانند با ارسال پيامک يا توئيتر محل حادثه را به اين مرکز گزارش بدهند و اين اطلاعات بر روی نقشه ديجيتال اين مرکز، ثبت خواهد شد.

ربکا چيائو، يکی از بنيان گزران اين مرکز، می گويد که هدف از اين کار حمايت از قربانيان مزاحمت های جنسی از راه ايجاد ارتباط ميان آنها با فعالان و حتی مقامات دولتی است. خانم چيائو می گويد: «تلاش ما طراحی پروژه ای است برای فعال سازی شهروندان به منظور مبارزه با پديده مزاحمت های جنسی عليه زنان.»

بر اساس گزارشهای «مرکز مصری حقوق زنان» ۸۳ درصد از زنان مصری مورد اين گونه مزاحمت ها قرار می گيرند. اين در حالی است که ۹۸ درصد از غيرمصری ها مانند ربکا که مدتی طولانی در قاهره سکونت داشته اند می گويند اين پديده در مورد آنها هم صدق می کند.

ربکا می گويد اين تارنما ابزار گوناگونی را برای مبارزه با اين معضل اجتماعی در اختيار شهروندان قرار ميدهد. وی اضافه می کند: «با استفاده از اين نقشه ميتوان مناطقی را که اين گونه حوادث در آنها رخ ميدهد، شناسايی کرد. اين محله ها به عنوان مناطق پرخطر يا مشکل ساز، طبقه بندی می شوند. سپس ميتوان با ارسال گروهی از داوطلبان آگاهی شهروندان برای مبارزه با اين پديده را در مناطق فوق الذکر افزايش داد.»

حبا عبدل الظاهر ميگويد تاسيس اين مرکز نشان ميدهد که بالاخره مرجعی به حرف قربانيان اين گونه مزاحمت ها توجه می کند و اضافه می کند: «تارنمای بسيار خوبی است و از اين راه ميتوان شمار اين گونه حوادث را در مصر شناسايی و ارزيابی کرد. وجود چنين سازمانی برای زنان دلگرم کننده است.»

با اينکه بحث پيرامون موضوع مزاحمت های جنسی در مصر غالباً موضوعی ممنوعه محسوب ميشود اما دولت مصر اخيراً گام هايی برای حل اين مشکل برداشته است. يکی از اين گام ها برنامه اطلاع رسانی عمومی در مساجد در مورد اين پديده است.

بنيان گزران سازمان «هرس مپ دات اورگ» اميدوارند اين تارنما بتواند در به چالش کشيدن فرهنگ مزاحمت های جنسی در مصر موثر باشد.

* http://www.harassmap.org

XS
SM
MD
LG