لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۵

رأی گيری برای مجلس عليا مصر آغاز شد


رأی گيری برای مجلس عليا مصر آغاز شد
رأی گيری برای مجلس عليا مصر آغاز شد

اسلامگرايان مصر که در رای گيری های پيشين برای مجلس نمايندگان موفقيت بالايی کسب کرده بودند، به دنبال تکرار اين موفقيت در بدست آوردن کرسی های مجلس اعلی هستند. به گفته بسياری از رای دهندگان روز يکشنبه، احزاب اسلامی که در رای گيری مجلس نمايندگان موفق شده اند بايد فرصت حکومت داشته باشند.

احزاب اسلامی که در رای گيری های مجلس مردمی مصر موفقيت عمده ای کسب کرده بودند، در تلاشند تا در رای گيری برای مجلس اعلی نيز آن موفقيت را تکرار کنند. رای گيری ها برای انتخاب نمايندگان مجلس مصر که از ماه نوامبر آغاز شده، اولين دوره رای گيری از زمان سقوط حسنی مبارک در فوريه سال پيش است. حزب اخوان المسلمين که در دوران مبارک فرصت مشارکت در دولت را نداشت، طی رای گيری های نوامبر تا ژانويه موفق شد ۴۷ درصد کرسی های مجلس مردمی را کسب کند.

با اين حال تعداد شرکت کنندگان در رای گيری های روز يکشنبه چندان زياد نبود. بسياری دليل عدم مشارکت را کم اهميت بودن رای مجلس اعلی می دانند. قدرت مجلس عليا از مجلس مردمی بسيار کمتر است و نمی تواند مانع تصويب لوايح در مجلس مردمی بشود. با اين حال مجلس مردمی پيش از تصويب هر لايحه بايد با اعضای مجلس عليا، مشورت کند.

ميزان مشارکت رای دهندگان در انتخابات مجلس مردمی بسيار بالا بود. آن انتخابات، مردمی ترين و آزادانه ترين انتخابات از زمان سقوط شاه مصر توسط افسران ارتش در سال ۱۹۵٢، محسوب می شود.

تحت قانون اساسی موقت مصر، هر دو بخش مجلس موظف هستند مجمعی ۱۰۰ نفری تشکيل دهند که وظيفه تدوين قانون اساسی جديد را به عهده بگيرند. انتخابات برای مجلس عليا طی دو مرحله صورت می گيرد که در اواسط ماه فوريه به پايان خواهد رسيد.

به رغم موفقيت عمده احزاب اسلامی در انتخابات مجلس مردمی مصر، برخی از مردم مصر بويژه حاميان احزاب ليبرال نگرانی های خود را از پيروزی احزاب اسلامی، بيان کرده و معتقدند اين احزاب نماينده اراده ملت مصر نيستند. گفته می شود به سبب قديمی تر بودن احزاب اسلامی، آنها از نظم و همچنين حمايت مالی بيشتری نسبت به احزاب ليبرال برخوردارند، و در نتيجه آمادگی بيشتری برای تبليغات انتخاباتی داشته اند.

اما عماد صياد، يکی از رای دهندگان، با حمايت از دادن فرصت به احزاب اسلامی، می گويد: در جواب به کسانی که از قدرت احزاب اسلامی می ترسند و آنها را نماينده اکثريت نمی دانند بايد بگويم که اين اولين بار است که به آنها اجازه داده شده است که نقشی در دولت داشته باشند. مثل هر حزب ديگر، آنها هم بايد فرصت مشارکت داشته باشند. قضاوت نهايی به عمل آنها بستگی دارد. اين انتخابات، نتيجه خواست مردم است و اگر حزب ديگری را انتخاب می کردند بايد فرصت به آن حزب داده می شد. ما بايد به اين انتخابات مردمی احترام بگذاريم. به خواست خدا در نهايت به چيزهايی که می خواهيم خواهيم رسيد.

۹۰ کرسی مجلس عليا که از ٢۷۰ نفر تشکيل می شود، در انتخابات روزهای يکشنبه و دوشنبه، و ۹۰ کرسی ديگر نيز در انتخابات ۱۴ و ۱۵ ماه فوريه تعيين می شوند. ۹۰ نفر باقيمانده بر اساس قانون اساسی آن کشور توسط رييس جمهور آينده مصر، تعيين خواهند شد.

XS
SM
MD
LG