شماری از شهروندان مصری با سازماندهی يک جشنواره هنری در مقابل کاخ عابدين در قاهره دستآوردهای انقلاب و ميراث فرهنگی کشور خود را گرامی می دارند.
گفتنی است حکومت پيشين مصر اجازه برگزاری اين گونه تجمعات را به گروه های فرهنگی و اجتماعی نمی داد. اکنون مصری ها از آزادی های به دست آمده پس از دوران مبارک در اين کشور تقدير می کنند.
برگزاری جشنواره فرهنگی در برابر کاخ عابدين در قاهره برای سازماندهندگان مصری اين رويداد، پيروزی و موفقيتی محسوب می شود که سال ها در انتظارش بودند. ائتلافی از هنرمندان و فرهنگ دوستان در قاهره، به نام انقلاب اخير در اين کشور، با هم يکی شده و اين جشنواره را سازماندهی کرده اند.
دست اندرکاران اين جشنواره می گويند برگزاری اين گونه گردهمايی ها در دوران حکومت حسنی مبارک، رييس جمهوری پيشين مصر، غيرممکن بود. در گذشته سازمان مخوف اطلاعات مصر معمولا با برگزاری گردهمايی های بدون مجوز مخالفت می کرد.
اما سازمان «ائتلاف مستقل فرهنگی» که به تازگی توسط ۱۵۳ هنرمند و شماری از گروه های فرهنگی گوناگون تاسيس شده است تلاش دارد از فضای نسبتاً باز آزادی های سياسی کشور استفاده کرده و نخستين جرقه های يک رنسانس فرهنگی در مصر را روشن کند.
عزه الحسينی، يکی از سازماندهندگان اين همايش و عضو سازمان «ائتلاف مستقل فرهنگی» مصر، می گويد: «برگزاری مراسم هنری و فرهنگی در ميادين عمومی امری ضروری است. مردم پس از انقلاب ۲۵ ژانويه نيازمند يک جنبش آگاهی بخش هستند. امروز مردم مصر بايد در تمام رويدادهای کشور خود مشارکت داشته باشند. زندگی مردم بايد از راه هنر، پاکيزه و منزه بشود. ما هنرمندان بايد از بُرج های عاج پايين بياييم و با مردم کوچه و خيابان پيوند بخوريم.»
هزاران نفر از شهروندان مصری در رده های سنی گوناگون و از لايه های مختلف اجتماعی برای تماشا و لذت بردن از موسيقی و نمايش ها به محل برگزاری جشنواره می آيند. برخی از آنها احساس خود را در مورد رويدادهای پس از انقلاب در مصر با خبرنگار رويترز در ميان گذاشته اند.
مازن فکی، يکی از اين شهروندان مصری، می گويد: «مردم بايد تفاوت های دوران پيش و پس از انقلاب را حس کنند. در گذشته از پس رفت هنر در کشور زياد انتقاد می شد اما گمان می کنم اکنون وضعيت هنری بهبود خواهد يافت.»
برگزاری همايش های فرهنگی و اجتماعی و اعتراضات آرام پس از خيزش های ۱۸ روزه مردم مصر که به کناره گيری حسنی مبارک منجر شد، بسيار آسانتر شده است. با اين حال برخی نگران هستند که مبادا ارتش و دولت موقت مصر وسوسه شده و به اجرای سياست های مستبدانه حکمرانان پيشين بازگردند.
يکی از سازمان دهندگان جشنواره می گويد: «تلاش داريم به عنوان هنرمندان و روشنفکران جامعه صدايمان را به گونه ای رسا به گوش همگان برسانيم و بگوييم برگزاری تجمعات و اعتراض آرام جزو حقوق اساسی شهروندان مصری است.»
همچنين بسياری از شهروندان مصری از تصويب قانون اخير مبنی بر ممنوعيت تجمعات اعتراضی که فعاليت های اقتصادی کشور را مختل می کند، بر آشفته اند. سازماندهندگان جشنواره می گويند در دوران گذشته به فعاليت های هنری توجه کافی نمی شد و امکانات مالی صرفاً به هنرمندانی اختصاص داده می شد که در برخورد با هنر محتاطانه عمل می کردند.
جشنواره فرهنگی «ميدان عمومی هنر» در شش بخش از کشور مصر برگزار شد. سازماندهندگان اميدوارند شمار علاقه مندان به هنر هر روز افزايش يابد و روز نخست هر ماه به روز جشن فرهنگی مصريان در سراسر کشور تبديل شود.