لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۶

هزاران مصری در تظاهرات اعتراضی شرکت کردند



تظاهرکنندگان ضد دولت مصر شام جمعه با نیروهای امنیتی در مقابل کاخ ریاست جمهوری به زدوخورد پرداختند و بمب های آتشزا پرت کردند. پلیس با گاز اشک آور و لوله های آب پاسخ داد.

شمار معترضین در قاهره تا غروب، در حالی که گروه های تظاهرکننده در میدان تحریر و در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری جمع شدند، بیشتر شد. هوای سرد و باران احتمالا مانع از آن شد مردم زودتر به تظاهرات به پیوندند، اما با رسیدن شب جمعیت افزایش یافت.

رسانه های عرب گزارش دادند سربازان برای حفظ امنیت در راه های ورود به قاهره مستقر شدند. نیروی امنیتی عمده ای در نزدیک کاخ دیده می شد.

آسوشتید پرس می گوید در پی فراخوانی مخالفان مرسی تظاهرات اعتراضی در سراسر مصر برپا شد. حدود ۶ هزار نفر در خارج از کاخ جمع شدند، روی درها مشت می کوبیدند، وبه نشانه نارضایتی سنگ و کفش به داخل محوطه کاخ پرت می کردند.

هزاران نفر در میدان تحریر در مرکز قاهره جمع شدند، در حالی که جمعیت بزرگتری در شهر پورت سعید به راه پیمایی پرداختند و شعار می دادند " مرسی برو، برو".

آسوشیتد پرس می گوید در میان افزایش تنش، بر هراس از زدوخوردهای مستقیم بین مخالفان مرسی وحامیان اسلامگرای او افزوده شده است. چنین درگیری هایی در ماه دسامبر در مقابل کاخ ریاست جمهوری در جریان موج ناآرامی درگرفت. در آن زمان اسلامگرایان به یک تحصن ضد مرسی حمله کردند و نبردی را که ۱۰ کشته برجای گذاشت موجب شدند.

در این میان، دولت گروهی از معترضین به نام " بلوک سیاه" را مسئول خشونت می داند. بنا به گزارش آسوشیتد پرس، آنها ماسک های سیاه بر صورت دارند و عهد کرده اند ازانقلاب دفاع کنند. مقامات و رسانه های دولتی آنان را "خرابکاران توطئه گر" توصیف می کنند، اما مخالفان می گویند مقامات امنیتی از گروه به عنوان بهانه ای برای توجیه سرکوب استفاده می کنند. نزدیک ۲۰ نقابدار در میان صدها نفری هستند که هفته پیش در سراسر کشور دستگیر شدند.

شخصیت های اوپوزیسیون از محمد مرسی رییس جمهوری خواسته اند یک دولت وحدت ملی که کرسی هایی در کابینه به آنها واگذار می کند تشکیل دهد. متحدان مرسی در برابر این درخواست مقاومت کرده اند و می گویند اوپوزیسیون سعی دارد قدرت را که نتوانست از طریق انتخابات به دست آورد کسب کند.

روز پنجشنبه، سیاستمداران اسلامگرا و لیبرال مصر موافقت کردند خشونت را محکوم کنند و برای پایان دادن به مرگبارترین ناآرامی در کشور به گفت و شنود ملی به پیوندند.

شیخ احمد الطیب اسلام شناس مصری در جمع نمایندگان جناح های سیاسی متخاصم در دانشگاه الازهر گفت حل اختلافات آنها فقط از طریق گقت و شنود فراگیر ممکن است.
XS
SM
MD
LG