کاخ سفید ضمن صدور بیانیه ای در روز سه شنبه (۳۰ نوامبر)، درباره روند برگزاری و نتایج انتخابات پارلمانی مصر، ابراز ناامیدی کرد.
مایک همر، یک سخنگوی کاخ سفید در این این بیانیه می نویسد همچنان که کارشناسان کاخ سفید سرگرم بررسی گزارش های منابع مختلف درباره انتخابات مصر هستند، گزارش های متعددی درباره بی نظمی ها در حوزه های اخذ رأی، نبود ناظران بین المللی و مشکلات فراوان ناظران مصری، موانع بر سر راه آزادی اولیه انجمن ها، آزادی بیان و آزادی مطبوعات، نگران کننده است.
کاخ سفید با گفتن این مطالب می افزاید، آمریکا مردم مصری را که در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، به عنوان کاندیدا، فعال، رای دهنده و یا ناظر شرکت کردند، می ستاید.
این بیانیه میگوید آمریکا با مردم مصر شراکتی قدیمی دارد که در منافع و ارزش های مشترک ریشه دوانده است.
مایک همر، سخنگوی کاخ سفید در این بیانیه می نویسد، آمریکا در انتظار ادامه همکاری با دولت مصر و جامعه مدنی این کشور است تا در دستیابی مصر به اهداف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی طبق با استانداردهای بین المللی، به این کشور کمک کند.
بسیاری از منتقدان، می گویند برگزاری انتخابات پارلمانی مصر با تقلب های گسترده همراه بود.
با برنده شدن حزب حاکم مصر در انتخابات، مردم این کشور درباره عادلانه بودن روند رأی گیری نگرانی هایی دارند و به آن مشکوک هستند.
اخوان المسلمین، مهمترین گروه مخالفت دولت در مصر می گوید برای جلب حمایت عموم فعالیت می کند و پس از آن که در رای گیری روز یکشنبه گذشته، بسیاری از کرسی های پارلمان را از دست داد، به مقابله با دولت ادامه خواهد داد. این گروه اسلامی همچنین می گوید از دور دوم انتخابات که قرار است هفته آینده برگزار شود، کناره گیری نخواهد کرد.
اخوان المسلمین ادعا کرده است که اعضا و حامیان این حزب، در جریان انتخابات مورد ارعاب قرار گرفته اند.
انتخابات پارلمانی مصر روز یکشنبه، ۲۸ نوامبر،برگزار شد. نتیجه این انتخابات پس از دور دوم و دور حذفی انتخابات اعلام خواهد شد.
دولت مصر این انتخابات را عادلانه توصیف کرده است. به دنبال برگزاری انتخابات در هفته گذشته، اعتراض هایی در طول شب به نحوه برگزاری آن صورت گرفت. این اعتراض ها از چند روز پیش از برگزاری انتخابات در گوشه و کنار مصر به چشم می خورد.
حزب حاکم مصر به رهبری حسنی مبارک، رئیس جمهوری این کشور، بیش از ۳۰ سال است که بر مسند قدرت نشسته است.
فعالیت گروه اخوان المسلمین در مصر ممنوع است و این گروه نامزدهای خود را به عنوان نامزدهای مستقل در انتخابات شرکت می دهد.