لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۸

رهبران اروپا خواهان انتقال سریع قدرت در مصر هستند


رهبران اروپا خواهان انتقال سریع قدرت در مصر هستند
رهبران اروپا خواهان انتقال سریع قدرت در مصر هستند

رهبران پنج کشور اتحادیه اروپا خواهان انتقال سریع و منظم قدرت در مصر شده اند و می گویند آنها نگران خشونت بین طرفداران و مخالفان دولت هستند.

رهبران فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا و اسپانیا در بیانیه مشترکی گفتند «روند انتقال باید هم اینک آغاز شود.»

روز پنجشنبه همچنین سازمان دیده بان حقوق بشر در نیویورک گفت دولت مصر باید «آنچه را به نظر می رسد حملات سازمان یافته به تظاهر کنندگان طرفدار دموکراسی باشد» متوقف کند. این سازمان روز پنجشنبه در بیانیه ای گفت آمریکا و اتحادیه اروپا باید دولت مصر را برای جلوگیری از خشونت های آینده علیه معترضین صلحجو زیر فشار بگذارند.

روز چهارشنبه آمریکا و متحدان آن خونریزی در قاهره را محکوم کردند و از دولت حسنی مبارک خواستند نسبت به معترضین خویشتنداری نشان دهد.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت «هر خشونتی اگر به تحریک دولت صورت می گیرد، باید بی درنگ متوقف شود.»

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا نیز پیام مشابهی داشت و گفت هرگونه حمایت دولت از آنچه او آن را «صحنه های نکوهیده» خشونت نامید، «کاملا غیر قابل قبول» است.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه روز چهارشنبه به عمر سلیمان معاون رییس جمهوری مصر گفت ایالات متحده خونریزی را محکوم می کند و از دولت می خواهد تحقیقاتی انجام دهد و مسئولان خشونت را به مجازات برساند.

آقای کراولی گفت روشن نیست چه کسی «اوباشان را به خیابان های قاهره فرستاده» و افزود عاملان خشونت «طرفداران دولت شناسائی» شده اند.

فیلیپ کراولی حملات را «تهدید مستقیم آرمان های مردم مصر» نامید و اظهار داشت خانم کلینتون به معاون رییس جمهوری مصر گفت آقای مبارک نیاز دارد انتقال قدرت را «هم اینک» آغاز کند.

پیشتر، کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت حسنی مبارک لازم است راه هایی را برای آرام ساختن وضع فراهم آورد و به معترضین نشان دهد که او پیام هایشان را شنیده است و به آنها پاسخ می دهد.

نیکولا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه آرزو کرد انتقال قدرت در مصر «بدون تاخیر» و «بدون خشونت» صورت گیرد.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه گفت مردم مصر به دولت فعلی اعتماد ندارند و افزود بهترین راه برای مصر این است که اجازه دهد یک دولت موقت، کشور را به سوی دموکراسی هدایت کند.

روز چهارشنبه همچنین دریادار مایک مولن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، با همتای مصری خود تماس گرفت و به گفته یک سخنگو، تمایل به بازگشت به آرامش را تکرار کرد و اعتماد خود را به توانایی ارتش مصر در تامین امنیت، هم در داخل کشور و هم در سراسر منطقه کانال سوئز ابراز داشت.

مصر به دلیل قرارداد صلح سال ۱۹۷۹ با اسراییل، کنترل مسیر کشتیرانی مهم سوئز و مخالفت سرسختانه با اسلام افراطی، برای سه دهه متحد استراتژیک آمریکا بوده است.

بنیامین نتاینیاهو، نخست وزیر اسراییل روز چهارشنبه گفت اگر دموکراسی بر مصر حاکم شود، تهدید برای صلح با اسراییل نخواهد بود. نتانیاهو در سخنانی در پارلمان گفت این خطر وجود دارد که بی ثباتی در مصر سال ها طول بکشد و خواهان تقویت قدرت اسراییل در پاسخ به آشوب شد.

XS
SM
MD
LG