لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۸

اعمال محدوديت بر رسانه های مصر


دو ماه بيشتر از رياست جمهوری محمد مرسی در مصر نمی گذرد، با اين حال دامنه اعمال محدوديت بر رسانه های مصر به اين نگرانی دامن زده است که رئيس جمهوری اسلامگرای مصر تلاش برای فرونشاندن موج انتقادها از اخوان المسلمين را آغاز کرده است.

تشکيل پرونده جنايی عليه دو روزنامه نگار و توقيف و برچيدن اخير يک شماره روزنامه الدستور که در آن از عملکرد محمد مرسی و اخوان المسلمين انتقاد شده بود، توسط نهاد سانسور دولتی، جوانه های ياس را در دل مصريانی کاشته است که گمان می کردند و اميد داشتند با سرنگونی حسنی مبارک، مطبوعات آن کشور از آزادی بيشتری برخوردار شوند.

روزنامه الدستور در صفحه اول يکی از شماره های ماه پيش خود فهرستی از اتهامات عليه اخوان المسلمين را به چاپ رسانده و نوشته بود سلطه اخوان المسلمين يکی از بدترين و خونبارترين دهه های اخير را در پيش روی مصر قرار داده است. اسلام عفيفی، سردبير الدستور دستگير و زندانی شد اما برپايه حکم رئيس جمهوری داير بر لغو قانون حبس پيشگيرانه به اتهام نشر جرائم، از زندان آزاد شد.

دادستانان مصر سپس او را به توهين به رياست جمهوری و تحريک افکار عمومی با نيت براندازی نظام حاکم متهم کردند. اسلام عفيفی که به دفتر روزنامه برگشته می گويد برخوردی که با او شده درست مثل شيوه ايست که رژيم حسنی مبارک با استفاده از حاميانش برای خاموش کردن منتقدان، بکار می گرفت.

اسلام عفيفی می گويد: رژيم های فاشيستی که خبرنگاران و اصولا مبتکران را زير منگنه می گذارند در نهايت بازنده اند. تجربه نشان ميدهد متاسفانه اين افراد از تاريخ درس نمی گيرند. به زندان انداختن من، لباس زندانيان به تنم کردن و بعدا با لغو قانون، آزاد کردن، هيچيک از ما را نترسانده است بلکه بيشتر باعث وحدتمان شده تا محکمتر بايستيم، چون همه ما احساس می کنيم مورد حمله ای سلطه جويانه قرار گرفته ايم.

عفيفی که قرار است در ١۶ سپتامبر در دادگاه جنايی مصر محاکمه شود می گويد: بعد از انقلاب اين انتظار که فردی ممکن است بخاطر توهين به رهبر، تحت پيگرد قرار بگيرد از بين رفته بود. در هيچيک از روزنامه های خارجی مطلبی يافت نمی شود که در آن نوشته شده باشد به تونی بلر اهانت شد يا پرزيدنت اوباما مورد تمسخر قرار گرفت. اينها همه شيوه هايی برای ساختن يک فرعون جديد در مصر است و بايد محکوم شود. ما می خواهيم از تغييراتی که بوجود آمده سرافراز باشيم. بهترين جوانان اين سرزمين خونشان، برای دستيابی به آزادی و عدالت واقعی ريخته شد.

محمد مرسی که پيش از شرکت در انتخابات رياست جمهوری مصر از عضويت در اخوان المسلين کنار کشيد، صلاح عبدالمقصود از همقطارانش در اخوان المسلمين را در راس وزارت اطلاعات قرار داد و مجلس سنای مصر که اکثر کرسی های آن در اختيار اخوان المسلمين است، سردبيران روزنامه های دولتی مصر را با عواملی که به گفته منتقدان از حاميان و طرفداران اين گروه اسلامی اند، جايگزين کرد. اين تحولات همراه با پيگرد اسلام عفيفی و بستن کانال تلويزيونی ماهواره ای الفراعين که سرپرستی آن را توفيق عکاشه منقد محمد مرسی به عهده دارد، به نگرانی خبرنگاران و فعالان حقوق بشر مصر دامن زده است. ماه گذشته روزنامه نگاران مصری ستون های خالی در اعتراض به اين تحولات منتشر کردند.

توفيق عکاشه در يک کنفرانس خبری هراس نظام حاکم از محبوبيت الفراعين را عامل توقيف اين کانال ماهواره ای خواند وگفت: بزرگترين و پربيننده ترين کانال تلويزيونی هنگامی تعطيل می شود که انقلاب کرديم و انتخابات آزاد و عادلانه برگزار کرديم.

عکاشه که قرار است سوم اکتبر در دادگاه جنايی محاکمه شود وعده داده است حزب سياسی تازه ای تشکيل دهد و خود در انتخابات رياست جمهوری مصر شرکت کند.

وکيل های اخوان المسلمين می گويند برداشت غلطی از محدوديت مطبوعات شکل گرفته است.
XS
SM
MD
LG