لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

فلسطینی ها از آزادی سفر به مصر برخوردار شدند


یک خانواده فلسطینی برای ورود به مصردر انتظار عبور از مرز رفح در جنوب نوار غزه. شنبه ۲۸ مه ۲۰۱۱
یک خانواده فلسطینی برای ورود به مصردر انتظار عبور از مرز رفح در جنوب نوار غزه. شنبه ۲۸ مه ۲۰۱۱

فلسطينی های نوار غزه، در پی اقدام دولت مصر در مورد کاستن از محدوديت های مرزی، از آزادی سفر به مصر برخوردار شده اند.

صدها فلسطينی دارای اسناد و مدارک لازم، از روز شنبه که دولت موقت مصر گذرگاه مرزی رفح را بازگشود، با استفاده از اين سياست جديد وارد مصر شده اند.

در همين حال يک خبرنگار صدای آمريکا که شاهد اين واقعه تاريخی بوده است می گويد شماری از فلسطينی ها اجازه ورود به مصر را پيدا نکردند، زيرا اسامی آنان در فهرست سياه مصر قرار داشت.

گذرگاه مرزی رفح تنها گذرگاه رسمی ميان مصر و نوار غزه است. مقام های مصری می گويند اين گذرگاه طبق قوانين و مقررات پيش از بسته شدن آن در سال ۲۰۰۷ اداره می شود.

فلسطينی های دارای گذرنامه اکنون می توانند مجددا همه روزه، به استثنای روزهای جمعه و تعطيلات رسمی، از غزه به مصر و از آنجا به دنيای خارج سفر کنند. برای زنان در مورد خروج از غزه محدوديتی وجود ندارد اما برای مردانی که در سنين ۱۸ تا ۴۰ سالگی هستند کسب ويزای سفر از مصر در مرز آن کشور الزامی است.

منا، خبرگزاری دولتی مصر می گويد بازگشایی گذرگاه مرزی رفح بخشی از تلاش دولت برای پايان بخشيدن به تفاوت ها ميان فلسطينی ها و عملی ساختن آشتی ملی ميان آنان است.

مصر در ماه آوريل ميانجی توافق جناح فتح محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان فلسطينی با حماس، رقيب اين جناح بود که هدف آن پايان دادن به چهار سال خصومت شديد ميان دو طرف است.

يک مقام ارشد حماس روز شنبه در يک سخنرانی به مناسبت بازگشایی گذرگاه رفح در اين گذرگاه اين تحول را به عنوان سرآغازی جديد برای آزادی مردم غزه ستود و آن را عاملی برای همکاری نزديک تر حماس با مصر توصيف کرد.

اسرایيل و مصر مرزهای خود را با غزه در سال ۲۰۰۷ در پی کنترل حماس بر غزه بستند.

اسرایيل به اقدام مصر در بازگشایی گذرگاه رفح رسما واکنشی نشان نداده است اما بعضی از مقام های دولتی ابراز نگرانی کرده اند که ستيزه گران ممکن است از اين گذرگاه برای قاچاق تسلحيات و مواد منفجره به غزه استفاده کنند.

XS
SM
MD
LG