سازمان ملل متحد، امسال مضمون روز جهانی زن را به اين موضوع اختصاص داده است که در اين برهه از زمان، کشورهای زيادی در جهان هستند که در آنها از لحاظ تعداد مردان و زنان فرهيخته تفاوت فاحشی وجود دارد.
يانتی، دانشمند اندونزيايی، در حال ساخت داروی جديدی برای درمان بيماريهای التهابی، چون آرتروز، يا ورم مفاصل است. يانتی می گويد، اين روزِ روز، مسأله تبعيضات جنسی، حداقل در محدوده فعاليتهای علمی او از مسائل حاد اندونزی به حساب نمی آيد. او می گويد: «زمانيکه من وارد برنامه ليسانس دانشکده شيمی شدم، متوجه شدم که اکثر دانشجوها زن هستند. بخش بيولوژی هم همينطور بود.»
يانتی نيز مانند بسياری اندونزيايی ها فقط از يک اسم استفاده می کند، او به عنوان محقق و استاد در رشته فناوری زيستی، يا بيوتکنولوژی با دانشگاه آتماجايا در جاکارتا همکاری دارد.
نورياواتی موليونو هم مثل يانتی در مورد يک نوع جديد از پلاستيکهای قابل جذب در طبيعت تحقيق می کند، او می گويد اين روزها در حوزه های علمی فرصتهای زيادی برای زنان وجود دارد تا بتوانند با مردان رقابت کنند.
نورياواتی می گويد: «اين روزها در سطوح عملی رقابتهای زيادی وجود دارد، مثل المپيادهايی که هم در سطح کشور و هم در سطح بين المللی برگزار می شوند. بنابراين زنان با زمينه های علمی خوبی می توانند وارد اين مسابقات بشوند و در اين رقابتها هم معمولاً مسأله تبعيض جنسی مطرح نيست.
سازمان ملل متحد ضمن اينکه اعتبار زيادی برای اندونزی به خاطر محو تبعيضهای جنسی در حوزه های علمی قائل است، اما معتقد است زنان آسيايی تنها ۱۸ درصد از کل مجموع دانشمندان اين قاره را تشکيل می دهند.
با اين وصف، اندونزی يکی از کشورهايی است که در سطح سواد آموزی با مسأله تبعيض جنسی رو به روست. با وجوديکه مردم اندونزی از لحاظ فرهنگی ارزش زيادی برای تحصيل قائلند، اما هنوز هستند خانواده هايی که به دخترانشان اجازه رفتن به مدرسه را نمی دهند.
گروههای مروج سوادآموزی می گويند، در دورانی که پيشرفت جامعه در گرو اختراعات و ابداعات فنی و تکنولوژيک است، نابرابريهای اجتماعی موجود ميان زنان و مردان يک کشور، می توان باعث عقب ماندن آن جامعه شود.
يانتی و موليونو اخيراً به پاس خدمات و پژوهشهای علمی شان موفق به دريافت جايزه علمی از شرکت آرايشی لو- ريال شدند.