پس از ۱۸ روز اعتراض در خیابان های قاهره، که منجر به کناره گیری حسنی مبارک رییس جمهوری مصر شد، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا گفته است« آقای مبارک با این اقدام به عطش مردم مصر برای تغییر پاسخ داد. اما این پایان روند انتقال در مصر نیست و آغاز کار است.» رییس جمهوری آمریکا تاکید کرده «من اطمینان دارم روزهای دشواری در پیش است و هنوز پرسش های،بی پاسخ بسیاری وجود دارد. اما یقین دارم که مردم مصر می توانند در روندی مسالمت آمیز پاسخ ها را بیابند و وحدت خود را حفظ کنند. مصریان به وضوح نشان داده اند که به کمتر از دمکراسی واقعی رضایت نخواهند داد.»
ارتش مصر به عنوان جانشین موقت حکومت عمل کرده و ناگزیر به انتقال قدرت خواهد بود. ارتش پیشتر تهعد کرده بود که بر روند انتقال مسالمت آمیز قدرت به غیر نظامیان نظارت کند. این اقدام پس از تعلیق قانون اساسی و انحلال پارلمان اعلام شد. ارتش گفته است که به مدت شش ماه و یا تا زمانی که انتخاباتی آزاد و عادلانه برگزار شود، مسئولیت اداره کشور را برعهده خواهد داشت . در این میان، مصر به تمام تعهدهای بین المللی خود از جمله قرار داد صلح با اسراییل پایبند خواهد ماند.
آمریکا همچنان به عنوان شریک مصر آماده است کمک های لازم را برای پیگیری انتقال به دمکراسی را فراهم آورد. مصری دمکراتیک می تواند نقش آن را به عنوان یک رهبر مسئول نه تنها در منطقه بلکه در سراسر جهان تقویت کند. مصر بیش از شش هزار سال نقش محوری در تاریخ بشر ایفا کرده اما طی چند هفته گذشته حوادث سیاسی در این کشور شتاب گرفته است. پرزیدنت اوباما همچنین گفته است هرگز نمی توان شآن والای انسانی را انکار کرد. مصریان ثابت کردند توسل به خشونت برای رسیدن به عدالت دروغی بیش نیست. اکنون آنان فرصت دارند جامعه ای جدید، بر پایه اصول و حقوق دمکراتیک بنا کنند.»