باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در سخنرانی اخیر خود درباره وضعیت کشور در اجلاس مشترک کنگره، گفت: «آمریکا مصمم است ایران را از دسترسی به تسلیحات اتمی باز دارد» و تا زمانی که رهبران ایران از انجام تعهدات اتمی بین المللی خود شانه خالی می کنند، فشار بر ایران «کاهش نخواهد یافت.»:
«اما هنوز راه حل صلحجویانه ای برای این مساله وجود دارد، و چه بهتر؛ و اگر ایران مسیرش را تغییر دهد و به تعهداتش عمل کند، می تواند بار دیگر به جامعه ملت ها بپیوندد.»
جیک سولیوان، مدیر برنامه ریزی سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده می خواهد ایران را با آینده ای «به روشنی و قابلیت تاریخ تمدن بزرگ و باستانی آن ببیند»، و گام هایی که مقامات ایران باید برای تامین چنین آینده ای بردارند روشن است:
«ما در انتظار هستیم آنها هر کوششی را برای دنبال کردن برنامه اتمی رها کنند، به جامعه بین المللی نشان دهند که فقط به یک برنامه اتمی صلحجویانه متعهد هستند. ما می خواهیم آنها از فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه، از جمله حمایت از تروریسم، دست بردارند، و به تعهدات بین المللی خود، از جمله رفتار با شهر وندانشان با والایی و احترامی که شایسته آن هستند، عمل کند.»
سولیوان گفت مقامات ایران قادر هستند این گام ها را بردارند، و باید «نه برای ما، بلکه برای مردم خودشان» چنین کنند.
در روزهای اخیر، رژیم ایران علاقه خود را به گفت و گو در باره برنامه اتمی و مسائل دیگر ابراز داشته است. سولیوان گفت امریکا و شریکانش در گروه ۵ بعلاوه یک – چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان - آماده هستند بنشینند و مذاکره کنند، به این شرط که ایران نشان دهد جدی است و آماده است به شیوه ای سازنده گفت و گو کند.
او گفت اما اگر دولت ایران به نادیده گرفتن تعهدات بین المللی خود ادامه دهد، آمریکا و شریکانش «به واردآوردن فشار ادامه خواهند داد و انزوای دیپلماتیک ایران ادامه خواهد یافت... این گزینشی است که ایران باید انجام دهد.»