پس از آن که اتحادیه عرب عضویت سوریه به دلیل استفاده از زور علیه معترضان مخالف دولت لغو کرد، محمد جواد لاریجانی رییس شورای حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عرب برای مداخله در امور سوریه انتقاد کرد. لاریجانی گفت «موضع ما این است که تمام دست ها باید از این نوع مداخلات قطع شود» و افزود «مناسبات آینده ایران با سوریه همانند امروز نیرومند خواهد بود.»
جفری فلتمن ، مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا، در توضیحاتی در کنگره گفت دلایل مهمی برای تصمیم ایران به حمایت از رژیم سوریه وجود دارد:
**** سوریه برای نقش منفی افراطی که ایران قادر بوده است در منطقه بازی کند اساسی است. برای مثال به حزب الله نگاه کنید. مسیرهای انتقال اسلحه برای این گروه از سوریه می گذرد. تسهیلاتی که ایران برای حزب الله جهت تضعیف حکومت لبنان، به خطر انداختن اسراییل و بی ثبات سازی منطقه فراهم می آورد، از راه سوریه به آن می رسد. سوریه تنها دوست ایران است.
برای کمک به ماندگاری اسد در قدرت، دولت ایران ابزار لازم جهت کمک به سرکوب مردم سوریه در اختیار او می گذارد. کمک های تکنیکی و تجهیزاتی برای کنترل فعالیت های مخالفان در اینترنت از آن جمله است. آمریکا تحریم هایی بر فرمانده و معاون نیروی قدس ایران و بر نیروهای انتظامی ایران به دلیل کمک به عملیات بی رحمانه رژیم اسد وضع کرده است.
جفری فلتمن مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا می گوید نقش و کمک های دولت ایران از چشم مردم سوریه پنهان نیست:
**** گزارش های سفارت ما و خبرهایی که از کانال های دیگر می رسد حاکی است تظاهرات در سراسر سوریه، در میان درخواست های دیگر، یک رنگ ضد حزب الله و ضد ایران دارد. مردم سوریه دقیقا می دانند چه کسی به دولت برای کشتن، بازداشت و شکنجه آنان کمک می کند. آنان می دانند که کمک ها از ایران و حزب الله می رسد.
فلتمن گفت مردم سوریه خواهان تغییر و روی کارآمدن دولتی هستند که متعلق به آنان باشد، چنین دولتی دیگر دستمایه ای برای ایران نخواهد بود.
فلتمن گفت به این دلیل یک انتقال دمکراتیک منظم که اسد را از قدرت بردارد و ثبات را برقرار سازد آشکارا شکاراآشبه نفع آمریکا و نیز به سود مردم سوریه است. دولتی که بر چنین اساسی استوار باشد از هدف های ما برای پیشبرد دمکراسی و حقوق بشر حمایت خواهد کرد و در ثبات بیشتردر منطقه کار ساز خواهد بود.