در ۱۷ دسامبر سال پیش، محمد بوعزیزی، سبزی فروش تونسی زمانی که در اعتراض به بدرفتاری پلیس و تحقیر او خود را در شهر «سیدی بوزید» آتش زد، الهام بخش یک اعتراض شد: یک حرکت، که از خشم برآمده از بیکاری، فساد، سوء استفاده از قدرت و سرکوب سیاسی نیرو گرفت، در یک قیام سراسری تبلور یافت، و الهام بخش حرکت های مشابه در بحرین، مصر، لیبی، سوریه و یمن شد. با مرگ محمد بوعزیزی، بهار عربی متولد شد.
روز اول آبان ماه، درست ۱۰ ماه پس از آن که نخستین امواج ناآرامی در تونس آغاز پایان حکومت ۲۳ ساله زین العابدین بن علی را بشارت داد، تونسی ها در نخستین انتخابات دمکراتیک کشورشان به پای صندوق های رای رفتند. بیش از یک هزار ناظر محلی و ۵۰۰ ناظر بین المللی، از جمله هیات هایی از سازمان امنیت و همکاری برای اروپا، اتحادیه اروپا و مرکز کارتر، از حوزه های رای گیری در سراسر کشور دیدن کردند.
بیش از ۷۰ درصد ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار رای دهنده واجد شرایط در انتخاب ۲۱۷ عضو مجلس موسسان که قانون اساسی جدید تونس را تدوین خواهند کرد شرکت کردند - قانون اساسی، اصول و مقررات اداره کشور را که برای ساختن آینده کشور مهم هستند مشخص خواهد ساخت. مجلس موسسان همچنین اجازه خواهد داشت دولت جدید را تشکیل دهد.
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا گفت: «مردم تونس کمتر از یک ماه پس از آن که الهام بخش جهان شدند، گامی مهم به پیش برداشتند. من به میلیون ها تونسی که در نخستین انتخابات دمکراتیک در کشوری که مسیر تاریخ را دگرگون ساخت و بهار عربی را آغاز کرد رای دادند، شادباش می گویم.»
آقای اوباما گفت: «شهروندان تونسی، درست بهمانگونه که بسیاری از آنها در طلب حقوقشان تظاهرات اعتراضی آرامی در خیابان ها و میدان ها برپا کردند، در صف ایستادند و برای تعیین آینده خود رای دادند. حالا، تونس کار دشوار تشکیل دولت موقت، تدوین قانون اساسی جدید و ترسیم یک مسیر دمکراتیک را که پاسخگوی آرمان های تمام تونسی ها باشد آغاز می کند.»
رییس جمهوری آمریکا گفت: «در حالی که مردم تونس بسوی یک آینده دمکراتیک که کرامت، عدالت، آزادی بیان، و فرصت های اقتصادی بیشتر برای همه فراهم آورد پیش می روند، ایالات متحده بر پای بندی خود به ایستادن در کنار آنها بار دیگر تاکید می گذارد.»