لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۰۱

دانشجوی کرد ایرانی در خطر اعدام


حبیب الله لطیفی، یک دانشجوی ایرانی کرد تبار، به مرگ محکوم شده است. وی در دادگاه به ارتکاب جرایمی علیه امنیت ملی، از جمله آن چه دولت ایران آن را محاربه می نامد، محکوم شده است.

لطیفی، که در سال ۲۰۰۷ در پی شرکت در اعتراض های ضد دولتی در دانشگاه آزاد دستگیر شد، قرار بود روز ۵ دی ماه اعدام شود. سازمان دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل می گویند حکم محکومیت وی در پی شکنجه و محاکمه ای ناعادلانه صادر شده است.

مقام های ایران اعدام را پس از ابراز نگرانی شدید ناظران بین المللی حقوق بشر و گردآمدن جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ نفر در برابر زندان سنندج برای اعتراض به این اقدام، متوقف ساختند. پس از آن، به خانواده لطیفی اجازه داده شد دقایقی با او ملاقات کنند، اما شب هنگام، چندین عضو خانواده دستگیر شدند.

سازمان دیده بان حقوق بشر گزارش می دهد که لطیفی یکی از ۱۶ زندانی کرد ایرانی است که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی با اعدام مواجه هستند. این سازمان در گزارشی در سال ۲۰۱۰ که وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش خود در باره وضعیت حقوق بشر در ایران به آن استناد کرد، نوشته است« ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار کرد زیر فشار و آزار دولتی قرار دارند.»

بنا بر این گزارش ها ،مقام های ایرانی از قوانین امنیتی، رسانه ای و قوانین دیگر جهت دستگیری و آزار کردها تنها به دلیل اعمال حق خود برای آزادی بیان و گردهمایی استفاده می کنند. دولت ایران روزنامه ها، نشریات و کتاب های کردها را ممنوع ساخته و ناشران، روزنامه نگاران و نویسندگان را به دلیل مخالفت زندانی کرده است. مقام های امنیتی همچنین فعالیت های مشروع، سازمان های غیر دولتی کرد را با محروم ساختن آنان از اجازه ثبت یا وارد آوردن اتهام های بی اساس تخلفات امنیتی علیه افرادی که با چنین سازمان هایی کار می کنند، سرکوب کرده اند. با توجه به چنین اقدام هایی ، وضعیت دشوار حبیب الله لطیفی و خانواده او توجه بین المللی را ایجاب می کند.

ماه پیش، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای نگرانی عمیق خود را از «ادامه نقض حقوق انسانی» در ایران اعلام کرد. در این قطعنامه به افزایش تبعیض و دیگر شکل های نقض حقوق بشر علیه اقلیت های مذهبی و قومی، از جمله کردها، استناد شده است. ایالات متحده آمریکا از قطعنامه استقبال کرد و از دولت ایران خواست تا به حقوق بشر و آزادی های اساسی همه شهروندان کاملا قائل شود.

XS
SM
MD
LG