لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۸

کشیش ایرانی حاضر نیست مذهبش را انکار کند


یوسف ندرخانی کشیش ایرانی تاکنون حاضر نشده است به کاری که می تواند زندگی اش را نجات دهد دست بزند: دیانت مسیحی خود را انکار کند.
ناظران حقوق بشر می ترسند که ایستادگی شجاعانه او به اعدام فوری اش منجر شود.
کشیش ندرخانی، که پیش از مسیحی شدن در ۱۹ سالگی خود را منکر خدا تلقی می کرد، پس از آن که در سپتامبر ۲۰۱۰ برای یک سال زندانی شد، محاکمه شد، دادگاه او را مرتد شناخت و به مرگ محکوم کرد. در ژوئن ۲۰۱۱ دادگاه عالی ایران حکم را تایید کرد و ماده ای افزود که اگر او دیانت خود را انکار کند، مجازات می تواند لغو شود.
اخیرا، زمانی که دادگاه شهر رشت بارها از ندرخانی خواست مسیحیت را تقبیح کند و بر آنچه دادگاه آنرا «مذهب اجداد خود» نامید باردیگر تاکید بگذارد، کشیش ۳۴ ساله و پدر دو فرزند گفت «نمی توانم.» انتظار می رود دادگاه عالی در این هفته تصمیم بگیرد.
شجاعت کشیش ندرخانی به همان اندازه که رفتار مقامات ایران گستاخانه و خشم آور است، الهام بخش است. اعلامیه جهانی حقوق بشر، که ایران آنرا تصویب کرده است، می گوید «هرکسی حق خواه داشت از آزادی تفکر، آگاهی و مذهب برخوردار باشد و این حق، آزادی داشتن مذهب یا هر باوری را که یک فرد برگزیند شامل می شود.»
کشیش ندرخانی تنها کسی نیست که در ایران بدلیل باورهایش مجازات می شود. بهاییان، دراویش، مسلمانان سنی، یهودیان، شیعیانی که نگرش و دیدگاه آنها با معیارهای مذهبی حکومت متفاوت است، و مسیحیان دیگر شاهد بوده اند که دولت حق اساسی آنها برای آزادی مذهبی را محدود - حتی پایمال - کرده است. کشیش ندرخانی، که اینک شجاعانه مجازات نهایی برای باورهایش را می پذیرد در هدفی مشترک در کنار همه آنان ایستاده است، و وضع دشوار آنها و نیز خودش را برجسته می سازد.
آمریکا محکومیت کشیش ندرخانی به مرگ را، محکوم می کند. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای گفت:«کوشش مقامات ایران برای وادار ساختن او به رد دیانتش با ارزش های مذهبی که مدعی دفاع از آنها هستند، مغایرت دارد، از تمام محدوده های نزاکت فراتر می رود و تعهدات خود ایران را نقض می کند. تصمیم به وضع مجازات مرگ بر اعتنایی کامل ایران به آزادی مذهبی را بیشتر نشان خواهد داد و ادامه نقض حقوق جهانی شهروندانش را برجسته خواهد ساخت. ما از مقامات ایران می خواهیم کشیش ندرخانی را آزاد کنند و پای بندی خود را به حقوق انسانی جهانی و اساسی، از جمله آزادی مذهب، نشان دهند.»

XS
SM
MD
LG