لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۱

دومین دور گفت و شنود استراتژیک آمریکا و هند


هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا برای گشایش دومین دور گفت و شنود استراتژیک آمریکا - هند به دهلی نو رفت. مشارکت بین دو بزرگترین دمکراسی جهان مقوله هایی از مبارزه با تروریسم تا داد و ستد فناوری پیشرفته و نوآوری های علمی را در بر می گیرد.

هیلاری کلینتون و مان موهان سینگ نخست وزیر هند بر پای بندی خود به ارزش های مشترک، از جمله کثرت گرایی، شکیبایی، بازبودن و احترام به آزادی های اساسی و حقوق بشر تاکید گذاشتند.

در زمینه تجارت و سرمایه گذاری، آمریکا خوشحال است که یکی از بزرگترین شریکان تجارتی و سرمایه گذاران مستقیم هند است. هر دو کشور متعهد شده اند موانع را کاهش دهند، بازارهایشان را باز کنند و در جستجوی فرصت های جدیدی برای مشارکت اقتصادی بر آیند.

در مساله همکاری امنیتی، پیشرفت هایی مشاهده شده است. هر دو کشور در نبرد با شبکه های افراطی متحد هستند. به این دلیل است که آنها برنامه همکاری علیه تروریسم را امضا کردند، با این هدف که بر همکاری در تحقیق درباره جرائم، اجرای قانون، مدیریت مرزی و امنیت سایبری بیفزایند. آمریکا و هند همچنین تاکید کردند که موفقیت در افغانستان و امنیت جهانی ایجاب می کند پناهگاه های امن و تاسیسات زیر بنایی برای تروریسم و افراط گرایی خشن در افغانستان و پاکستان از بین برده شوند. امنیت دریایی و کشتیرانی نیز نگرانی عمده ای است؛ دو کشور بر آنند که از خطوط دریایی حفاظت کنند، با پدیده دزدی دریایی بجنگند و از آزادی حرکت کشتی ها دفاع کنند. آمریکا بر تلاش های هند برای نبرد با دزدی دریایی در اقیانوس هند ارج می گذارد.

در مورد فناوری های دفاعی، هیلاری کلینتون گفت ایالات متحده انتظار دارد به توسعه و فروش بهترین فراورده های جهانی ادامه دهد و افزود «ما این فروش ها را نه فقط بر اساس کیفیت و کاربردشان مهم می دانیم، بلکه همچنین وسایلی هستند که کارهایی را که ارتش های هند و آمریکا می توانند به اتفاق انجام دهند، تسهیل می کنند.»

قرارداد اتمی غیر نظامی آمریکا و هند سرمایه گذاری مشترک دو کشور در زمینه انرژی اتمی غیر نظامی بوده است و موفقیت آن ایجاب می کند هند زمینه را برای شرکت های آمریکایی که خواهان ورود به بخش انرژی اتمی کشور هستند هموار کند.

هیلاری کلینتون گفت «همکاری آمریکا و هند باید رشته های همکاری و اعتماد دو جانبه را در حالی که ما در تلاش هستیم کشورهایمان را نیرومندتر و کامیاب تر سازیم و آنها را بهتر برای رویارویی با چالش ها مجهز کنیم، تقویت کند.»

XS
SM
MD
LG