هراس دولت ایران از مردم خودش از ادامه سرکوب روزنامه نگاران، مدافعان حقوق بشر، رهبران کارگری و فعالان حقوق زنان نمایان است. تصویرهای بردن نسرین ستوده وکیل برجسته حقوق بشر با دستبند از زندان اوین به دادگاهی در تهران، این هراس را بازتاب می دهد.
رویدادهای اخیر همچنین نشان داده است که رژیم هم از مردگان می ترسد، هم از زندگان. این هراس زمانی که نیروهای امنیتی را به مراسم تدفین و ترحیم عزت الله سحابی نماینده سابق مجلس فرستاد نمایان شد. گزارش رسید وقتی ماموران امنیتی در صدد برآمدند در مراسم مداخله کنند، هاله، دختر سحابی، مدافع حقوق بشر، اسلام شناس و زندانی سیاسی اخیر، سعی کرد مانع شود. بنا به گزارش ها، ماموران حمله کرده و ضرباتی به وی وارد آوردند. هاله به زمین افتاد و دقایقی بعد درگذشت.
علت دقیق مرگ - و این که آیا مرگ وی از ایست قلبی ناشی شد یا از جراحاتی که برداشته بود - معلوم نیست.
در عمل دیگری که از ترس مایه می گرفت، مقام های ایرانی بی درنگ جسد هاله سحابی را بردند و شبانه دفن کردند. این کار شیوه ای است که شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل آن را «جسد دزدی» نامیده است و برای رژیم روز به روز عادی تر می شود.
مارک تونر، قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در یک بیانیه کتبی «قتل هاله سحابی را به شدت» محکوم کرد. وی گفت اظهارات شاهدان و گزارش های معتبر درباره مرگ او در مراسم خاکسپاری پدرش روشن می سازد که خانم سحابی «در نتیجه اقدامات اسفبار نیروهای امنیتی ایران» جان سپرد.
تونر گفت «غیر قابل تصور است که دولتی چنان از شهروندانش در هراس باشد که دستور دهد علیه دختری که سوگوار مرگ پدرش است، از زور استفاده شود.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود «در حقیقت، این دولتی است که منظما شهروندان خود را به وحشت می اندازد، آنان را به اتهامات قابل پرسش زندانی می کند، شکنجه می دهد، ارتباط هایشان را با بقیه جهان قطع می کند و آنان را از حقوق انسانی شان محروم می سازد. به این دلیل است که جامعه بین المللی رای داد گزارشگر ویژه ای برای ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد منصوب شود.»
مارک تونر گفت آمریکا توصیه خواهد کرد گزارشگر در نزدیک ترین فرصت ممکن درباره مرگ هاله سحابی کاملا تحقیق کند.
تونر همچنین تسلیت های دولت آمریکا را به «خانواده سحابی، دوستان و حامیان آنها در سراسر جهان» ابلاغ کرد.