هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان به تازگی ریاست مشترک سومین دور مذاکرات استراتژیک دو کشور را بر عهده گرفته اند. در این نشست، طرفین درباره توافقنامه های جدید همکاری در پروژه هایی نظیر سد سازی، سیستم های ذخیره آب و توسعه سیستم های رادیویی گفت و گو کردند.
پیامد های سیل ویرانگر پاکستان، نیازهای این کشور به کمک های بین المللی را افزایش داده است. در همین حال آمریکا تلاش می کند تا کمک های امدادی به سیل زدگان پاکستانی را افزایش دهد. از جمله کمک به بازکاندگانی که خانه و محل کسب خود را از دست داده اند و پیش از فرا رسیدن زمستان به سرپناه نیاز دارند.
آمریکا در اثنا سیل و حوادث پس از آن با حمایت هوایی از دولت و ارتش پاکستان تا ۲۵ هزار پاکستانی آواره را جابجا کرد. همچنین بیش از چند میلیون تن کمک های امدادی و ۳۹۰ هزار دلار کمک نقدی در اختیار دولت پاکستان قرار داد.
از زمان آغاز مذاکرات استراتژیک دو کشور در ماه ژوئیه، ۱۳ گروه کاری پیش نویس همکاری های اسلام آباد - واشنگتن را قطعی کرده اند که از جمله می توان به برنامه هایی نظیر ایمن سازی ۹۰ درصد کودکان پاکستانی در برابر امراض، ارتقا سطح برق رسانی و توزیع گندم و بذر برای کمک به کشاورزان سیل زده اشاره کرد.
آمریکا و پاکستان بزودی یک مشارکت مالی دو جانبه برای تکمیل نیروگاه بادی ۱۵۰ مگاواتی در استان سند را نهایی خواهند کرد. آمریکا انتظار دارد که دولت پاکستان اصلاح بخش انرژی خود را عملی سازد. این در حالی است که پاکستان یک طرح اصلاحات اقتصادی به منظور حمایت از کمک های جهانی برای باز سازی و توسعه دراز مدت ارائه کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت «در مقوله تلاش برای مبارزه با تروریست علیه تندروها، ایالات متحده شریکی نیرومند تر از پاکستان ندارد.» جهت حمایت از این کوشش ها آمریکا دو میلیارد دلار کمک نظامی برای پاکستان از ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ از کنگره درخواست خواهد کرد.
پاکستان با مشکلاتی سخت دست به گریبان است. خانم کلینتون گفت: «هیچ چیزی پنهان نمی شود. کیفیت تعامل از سوی دولت و مردم پاکستان، آمریکا را تحت تاثیر قرار می دهد.»