فهرست شرکت هایی که مناسبات بازرگانی با ایران را قطع می کنند بلندتر می شود. چهار شرکت نفت بین المللی عمده - توتال فرانسه، استات اویل نروژ، انی ایتالیا، و رویال داچ شل بریتانیا و هلند - تعهد کرده اند به سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران پایان دهند. جیمز اشتاینبرگ، معاون وزارت امور خارجه آمریکا، گفت بر این تفاهم افزوده می شود که دولت ایران از درآمدهای انرژی برای تامین هزینه برنامه اتمی خود، و از این بخش جهت پوشاندن خرید کالاهای دارای قابلیت کار برد دوگانه، استفاده می کند:
*** این شرکت ها به ما اطمینان داده اند که فعالیت های خود را در ایران متوقف کرده اند یا گام های مهم قابل تاییدی در این جهت بر می دارند، و اطمینان می دهند به فعالیت های جدید در ایران در ارتباط با انرژی، که ممکن است قابل تحریم باشد، دست نخواهند زد.
اشتاینبرگ تاکید کرد که یک «ایران مسلح به تسلیحات اتمی امنیت و ثبات بخشی از جهان را که برای منافع ما و سلامت اقتصاد جهانی حیاتی است، تهدید خواهد کرد.» او گفت «در نتیجه، ما بر این باوریم که جامعه بین المللی باید به طور جمعی رویکرد کار به روال عادی نسبت به ایران را رها کند.»
معاون وزارت امور خارجه آمریکا یادآور شد که بسیاری از شرکت ها در حوزه های گوناگون چنین کاری را در پی تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، و اقدامات دو جانبه دیگر به دلیل خودداری ایران از رعایت تعهدات اتمی بین المللی اش، انجام داده اند. او گفت مقامات ایران آثار چنین حرکت هایی را احساس می کنند:
*** «ما به نشانه های خوبی نه فقط در بخش انرژی بلکه در بخش های دیگر پی برده ایم که حاکی است، چه در حوزه انرژی یا کشتیرانی و حمل و نقل، این اقدامات روز به روز بیشتر بر ایران تاثیر می گذارد.» او گفت تردید نیست که دولت ایران برای ادامه کارهای بازرگانی در بسیاری از راه های متفاوت با مانع روبرو می شود.
اشتاینبرگ گفت در حالی که شرکت های بیشتری خطری را که از رهگذر معامله با ایران متوجه شهرت آنها است درک می کنند، پیامدهای آن بر ایران با گذشت زمان جدی تر خواهد شد. او گفت: «کته مهم این است که نتایج منفی مربوط به برنامه اتمی به دولت ایران نشان داده شود، و برای ایران راهی جهت پرهیز از آن وجود دارد.»
معاون وزارت امور خارجه آمریکا گفت «هدف ما این است که برای ایران روشن سازیم راهی که دنبال می کند هزینه هایی دارد.»