رابرت بلیک، مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، می گوید: «آسیای مرکزی منطقه ای است که اهمیت زیادی برای منافع امنیتی آمریکا دارد.» در مورد قرقیزستان، هدف اصلی آمریکا این است که به آن در تبدیل شدن به یک کشور دموکراتیک باثبات، که به حقوق شهروندان خود احترام بگذارد، کمک کند.
آمریکا می خواهد قرقیزستان را یاری دهد جایگاه سیاسی خود را در پی قیامی که قربان بیک باقی اف، رییس جمهوری، را سرنگون کرد، و یک دولت موقت به رهبری رزا اوتونبایوا را به قدرت رساند، باز یابد. زد و خورد بین قرقیزها و ازبک ها در جنوب قرقیزستان صدها تن را کشت و حدود ۴۰۰ هزار نفر را آواره کرد، تقریبا ۱۰۰ هزار نفر به طور موقت به ازبکستان گریختند.
وضعیت امنیتی به تدریج بهتر شده، اما تنش در جنوب همچنان باقی است. به این دلیل است که آمریکا بیش از ۴۸ میلیون دلار، که شامل حمایت از پیشبرد روند آشتی در جنوب است، تعهد کرده است. هدف فوری، کمک به تمام کسانی است که در اثر خشونت دربدر شده اند.
ایالات متحده آمریکا از تصمیم سازمان امنیت و همکاری برای اروپا به موافقت با اعزام یک گروه مشاور پلیس به قرقیزستان استقبال می کند. هدف این است که از کوشش های مقامات برای کاهش تنش های بین قومی، برقراری نظم عمومی و تقویت توانایی های پلیس کمک شود.
یک راه دیگر امکان پذیر ساختن روند آشتی است که مسلم شود پلیس و تشکیلات قضایی قرقیزستان نهادهایی معتبر هستند و اعتماد مردم را به دست آورند. همچنین نیاز است درباره دلایل خشونت تحقیقاتی جدی صورت گیرد، مسئولان مشخص و ناچار شوند حساب پس بدهند.
سرانجام، قرقیزستان نیاز دارد شالوده های دموکراسی را پی ریزی کند. بخشی از کمک آمریکا شامل تامین بخشی از هزینه برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه پارلمانی در ماه اکتبر است. ایالات متحده کمک های لازم را، از جمله، برای آموزش مسئولان محلی انتخابات، روزنامه نگاران، پوشش رسانه ای، و ناظران انتخابات فراهم خواهد آورد. آمریکا همچنین در دراز مدت از تقویت دولتمداری دموکراتیک، روند آشتی، جامعه مدنی، رسانه های مستقل، و حقوق بشر حمایت خواهد کرد.
آمریکا و جامعه بین المللی می خواهند با دولت موقت و با مردم قرقیزستان کار کنند تا کشور را در استقرار دموکراسی، کمک به تمام کسانی که آماج خشونت قرار گرفتند، و تشویق آشتی جهت کمک به برقراری ثبات، یاری دهند.