گزارش می رسد دولت ایران اجرای حکم سنگسار یک زن آذری ایرانی را که به داشتن روابط نامشروع به مرگ محکوم شده، متوقف ساخته است. اما سرنوشت نهایی سکینه محمدی آشتیانی همچنان نا معلوم است. مالک اجدر شریفی، رییس دادگستری استان آذربایجان شرقی، ضمن این که آشتیانی را به ارتکاب «جرائم متعدد و سنگین» متهم می کرد، به خبرگزاری دولتی ایران گفت «مجازات سنگسار در حال حاضر اجرا نخواهد شد.» پیشتر، سفارت ایران در لندن در بیانیه ای گفت حکم فسخ شده است.
سکینه محمدی آشتیانی در سال ۲۰۰۶ محکوم شد و ۹۹ ضربه شلاق را بعنوان یک مجازات تحمل کرد. به گزارش عفو بین الملل، او بعدا آنچه را در جریان بازجویی گفته بود پس گرفت و گفت زیر فشار اعتراف کرده بود. محمد مصطفوی وکیل آشتیانی گفت این واقعیت که او فقط به زبان ترکی حرف می زند، نه فارسی، موضوع را پیچیده کرده است. مصطفوی و دو فرزند آشتیانی در تلاش بوده اند ماجرای او را علنی کنند و مردم را از آن آگاه سازند.
هرچند گفته می شود ایران سنگسار را در سال ۲۰۰۲ موقتا متوقف ساخت، اما سازمان های طرفدار حقوق بشر می گویند این کار ادامه یافته است. وزارت امور خارجه آمریکا در جدید ترین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر، یاد آور می شود که به گفته چندین منبع در پایان سال ۲۰۰۹ پنج تا ۹ نفر با خطر فوری مرگ با سنگسار در ایران روبرو بودند.
در حالی که جامعه بین المللی از وضعیت دشوار سکینه محمدی آشتیانی بیشتر آگاه شده است، دولت ها، گروهای طرفدار حقوق بشر و افراد صدای خود را علیه مجازات سنگسار بلند کرده اند. مارک تونر، کفیل سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا در گفت و گو با خبرنگاران، سنگسار را برابر با شکنجه دانست:
*** این، عملی وحشیانه و نفرت آور است. قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، مشخصا از مقامات امنیتی و قضایی می خواهد به سنگسار پایان دهند.
ایران کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی را امضا کرده است. در آن گفته می شود «یچکس نباید هدف شکنجه یا رفتار یا مجازات بی رحمانه، غیر انسانی یا تحقیر کننده قرار گیرد.»
ایالات متحده آمریکا از مقامات ایران می خواهد به تعهدات خود پای بند بمانند. کفیل سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید: «ما با محکم ترین کلمات استفاده از سنگسار را در هر کجا بعنوان شکلی از مرگ قانونی با شکنجه محکوم می کنیم.»