لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۵

اقلیت های مذهبی در ایران


بیش از دو سال از زمانی که مقامات امنیتی ایران، هفت رهبر جامعه بهایی را دستگیر کرده اند می گذرد. دو زن و ۵ مرد ماه های بعد را در زندان اوین، و بنا به گزارش ها، در شرایط دشوار گذرانده اند. در جلسات دادگاه که فاقد معیارهای اولیه عدالت بود، هفت نفر به ارتکاب سلسله جرائمی علیه امنیت ملی، از جمله جاسوسی، که با مجازات مرگ همراه است متهم شدند.

بنی دوگال، نماینده اصلی جامعه بهایی در سازمان ملل متحد گفت: «در سه جلسه محاکمه که تا کنون برگزار شده، هیچ مدرکی از خلافکاری ارائه نشده است - و بیش از پیش آشکار می شود که بهاییان فقط به دلیل باور مذهبی شان زندانی شده اند.»

بهاییان در ایران مرتب به دلیل مذهبشان رنج می کشند. آنها از تحصیلات دانشگاهی محروم هستند، مگر این که مذهب خود را انکار کنند. نمی توانند مکان هایی برای برگزاری آیین های مذهبی خود و یا مدرسه تاسیس کنند. از حق ارث محروم هستند، هدف دستگیری و بازداشت خودسرانه قرار دارند و حملات خشونت آمیز به خانه ها و اموال آنها با مصونیت صورت می گیرد. گزارش می رسد دولت ایران از سال ۱۹۷۹، بیش از ۲۰۰ بهایی را اعدام کرده است.

گزارش وزارت امور خارجه آمریکا در مورد وضعیت رعایت حقوق بشر در جهان، یادآور می شود که دیگر گروه های مذهبی اقلیت نیز هدف آزار مقامات ایران قرار دارند. مسلمانان صوفی در سال های اخیر با سرکوب فزاینده روبرو بوده اند. دراویش گنابادی دستگیر شده اند و چندین مسجد آنها ویران شده است. ایرانیان مسیحی و سنی با تبعیض مذهبی و اجتماعی و آزار در سطوح محلی، استانی و سراسری روبرو هستند. یهودیان ایران در فضای متخاصم و تهدید کننده ای به سر می برند که تا حدودی در اثر سخنان پیاپی محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، علیه موجودیت اسراییل، و برنامه های پر از احساسات ضد یهودی که از تلویزیون دولتی پخش می شود، به وجود آمده است .

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در یک بیانیه کتبی به مناسبت سالگرد زندانی شدن هفت رهبر بهایی در ایران گفت: «ایالات متحده عمیقا نگران ادامه سرکوب بهاییان و دیگر اقلیت های مذهبی در ایران است.»
او ادامه بازداشت هفت بهایی را به عنوان «نقض رعایت آیین دادرسی» محکوم کرد و از ایران خواست به تعهدات خود در کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی عمل کند. کراولی گفت: «ما بار دیگر به جامعه بین المللی می پیوندیم و از دولت ایران می خواهیم به تعهدات خود برای حفاظت از حقوق انسانی و آزادی های اساسی تمام شهروندانش پای بند بماند.»

XS
SM
MD
LG