لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۳

پرزیدنت اوباما قانون آزادی مطبوعات را امضا می کند


ایالات متحده آمریکا به دفاع سرسختانه از آزادی مطبوعات ادامه می دهد. در حمایت از این آزادی اساسی، پرزیدنت باراک اوما به تازگی قانون آزادی مطبوعات دانیل پرل را امضا کرد. دانیل پرل روزنامه نگار آمریکایی بود که تروریست ها او را در اول فوریه سال ۲۰۰۱ در پاکستان ربودند و گردن زدند.

پرزیدنت اوباما گفت: قانون آزادی مطبوعات دانیل پرل «پیام محکمی از دولت آمریکا و از وزارت امور خارجه می فرستد که ما به چگونگی عمل دولت های دیگر زمانی که پای مطبوعات به میان می آید توجه داریم.» قانون جدید ایجاب می کند وزارت امور خارجه به ارزیابی وضعیت آزادی مطبوعات در کشورهای سراسر جهان بپردازد، و دولت هایی را که سرکوب مطبوعات را نادیده می گیرند و تسهیل می کنند، برجسته سازد. پرزیدنت اوباما گفت: «بعضی وقت ها، بدون این نوع توجه، کشورها و دولت ها احساس می کنند می توانند با مصونیت علیه مطبوعات عمل کنند، و ما می خواهیم به آنها پیام دهیم که نمی توانند.»

چنین توجهی وارد و به جا است. پرزیدنت اوباما اخیرا در بیانیه ای به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، یادآور شد که سال گذشته برای آزادی مطبوعات در سراسر جهان به ویژه بد بود. درحالی که مردم از طریق اینترنت و تلفن های همراه بیشتر از همیشه به اطلاعات دسترسی دارند، دولت هایی مانند کره شمالی، اتیوپی، ایران و ونزوئلا با کاهش دسترسی به این فن آوری ها و استفاده از آنها، آزادی بیان را محدود می کنند.

سال پیش، بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ اخیر، اهالی و دست اندرکاران رسانه ها کشته شدند. کشته شدن بیش از ۳۰ خبرنگار در فیلیپین، در ارتباط با برگزاری انتخابات در استان ماگیندانائو بخشی بزرگ از افزایش بود. افزون بر این، روزنامه نگاران در سومالی و هندوراس نیز کشته شدند و قاتلان آنها از مجازات مصون ماندند.

حتی روزنامه نگاران بیشتری زندانی شدند. پرزیدنت اوباما گفت: «در ایران، در پی سرکوب ناراضیان پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، اینک شمار خبرنگاران زندانی از هر کشور دیگری بیشتر است. دولت ها در بلاروس، برمه، چین، کوبا، ارتیره، کره شمالی، تونس، ازبکستان، و ونزوئلا، روزنامه نگارانی را که در انتقاد از رهبران دولت و سیاست های آنها مقالاتی می نوشتند به زندان انداختند.»

ایالات متحده آمریکا بر کسانی که علی رغم چالش ها و تهدیدهای بسیار، وظیفه حیاتی گزارش حقیقت به هموطنان خود را انجام می دهند ارج می گذارد. تمام ملت ها باید چنین کنند. ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد از آزادی بیان، از جمله حق داشتن مطبوعات آزاد حمایت می کند. تردید نیست که مطبوعات آزاد و مستقل برای یک دموکراسی پویا و فعال اساسی هستند.

XS
SM
MD
LG