ده ها روزنامه نگار ایرانی روز جهانی آزادی مطبوعات را، که هر سال در سوم ماه مه برگزار می شود، در زندان گذراندند. باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در بیانیه ای به مناسبت این روز یادآور شد که «اینک در ایران، شمار روزنامه نگارانی که به دنبال سرکوب ناراضیان در پی انتخابات سال پیش به زندان افتاده اند، از هر کشور دیگری بیشتر است.»
سازمان عفو بین الملل می گوید برخی از روزنامه نگاران بازداشت شده در پی محاکمات نمایشی جمعی به زندان های طولانی محکوم شده اند؛ برخی هفته ها بدون اتهام یا محاکمه در سلول های انفرادی به سربرده اند؛ بعضی هدف نقض حقوق انسانی، از جمله شکنجه بوده اند. دیگر روزنامه نگاران ایران برای ایمنی خود از کشور گریخته اند.
دولت ایران همچنین روزنامه های متعدد و نیز دفتر انجمن روزنامه نگاران را بسته است. ایران قانون جرایم اینترنتی را تصویب کرد که بلاگ نویس ها را هدف می گیرد و نقش گسترده ای برای ردیابی و دنبال کردن ناراضیان به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می دهد. رژیم همچنین شمار خبرنگاران خارجی را که اجازه دارند در ایران کار کنند کاهش داده است و هرگونه تماس ایرانیان را با رادیوها و تلویزیون های خارجی مانند بی بی سی و صدای آمریکا قدغن کرده است.
روز سوم ماه مه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه ای گفت «مطبوعات آزاد برای یک شهروندی قدرتمند، پاسخگویی دولت و توسعه اقتصادی مسئولانه اساسی است. هر زمان که رسانه های مستقل زیر تهدید قرار می گیرند، پاسخگویی دولت و آزادی انسانی تضعیف می شود.»
ایران اعلامیه جهانی حقوق بشر را که ۶۱ سال پیش به سازمان ملل متحد ارایه شد تصویب کرد. خانم کلینتون می گوید: «ماده ۱۹ اعلامیه امروز در عصر جهانی شدن اطلاعات، به اندازه زمانی که در ۶۱ سال پیش به تصویب رسید، کاربرد دارد. بر اساس این ماده، هرکس حق دارد از آزادی بیان و اظهار نظر برخوردار باشد. این حق، آزادی داشتن فکر و عقیده بدون مداخله، و جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و عقاید بدون توجه به مرزها را شامل می شود. خانم کلینتون گفت: «ایالات متحده آمریکا به دفاع از آزادی بیان و روزنامه نگاران شجاعی که به دلیل اعمال آن در عرصه جدید و پرچالش قرن بیست و یکم آزار می شوند، پای بند است.»