لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۹

ادامه مداخله ایران در عراق


در هفته های اخیر دلایلی وجود داشته است که باور کرد مردم عراق شاهد آینده ای خواهند بود که تصمیم خود آنها به ایجاد کشوری نیرومند و یکپارچه آنرا شکل خواهد داد، نه کسانی که آنانرا از شانس برخورداری از صلح، آزادی و امنیت محروم خواهند کرد.

یک دلیل، انتخابات پارلمانی تاریخی است که در ماه مارس برگزار شد و در آن ۶۲ درصد رای دهندگان واجد شرایط برای پرکردن ۳۲۵ کرسی پارلمان از میان چند هزار کاندیدایی که ۳۰۶ حزب و گروه سیاسی وارد صحنه کرده بودند، رای دادند. هیچ گروه یا بلوک سیاسی رای کافی به اندازه ای که بتواند بدون ائتلاف با دیگران حکومت کند بدست نیاورد، و رهبران عراق اینک با وظیفه تشکیل دولتی فراگیر روبرو هستند که نماینده تمام مردم باشد و نیازهای آنها را برآورده سازد.

دلیل دیگر برای امیدواری افزایش قدرت و ظرفیت نیروهای امنیتی عراق است که رهبری حفاظت از سرزمین خود را بر عهده می گیرند.

این توانایی در اوایل آوریل با یک سلسله عملیات موفقیت آمیز علیه چندین نفر از مهمترین فرماندهان القاعده در عراق، و مرگ آنها، نشان داده شد.

ژنرال ری اودیرنو، فرمانده ارشد نظامی آمریکا در عراق، در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس نیوز کارآیی نیروهای امنیتی عراق و رهبران سیاسی آنرا ستود. با این حال از نقش منفی که ایران در آن کشور بازی می کند انتقاد کرد:
*** آنها هنوز کمک های مرگبار فراهم می آورند. کسانی را که همچنان سعی دارند بی ثباتی در عراق بوجود بیاورند آموزش می دهند. در تلاش هستند بر نفوذ خود بیافزایند، به حاکمیت و استقلال عراق احترام نمی گذارند.

ژنرال اودیرنو می گوید در حالی که مداخله ایران همچنان تهدیدی برای ثبات درعراق است، او به آینده خوشبین است:
*** عراقی ها ناسیونالیست هستند. آنها نفوذ ناخواسته ایران را رد خواهند کرد. بطور کلی می خواهند رابطه ای خوب با ایران داشته باشند، نظیر مناسباتی که با تمام همسایگانشان دارند.

میچل فلورنوی، معاون سیاسی وزارت دفاع امریکا نظری مشابه ابراز دشت و از مداخله ایران در عراق اظهار نگرانی کرد. او گفت: «آنها سعی دارند نفوذ کنند، ما مجبورهستیم با دقت زیاد مراقب مداخله آنها باشیم. اما فکر نمی کنم موفق شوند، زیرا بگمان من سرانجام ناسیونالیسم عراقی بر مداخله ایران غلبه خواهد کرد.»

XS
SM
MD
LG