روسای جمهوری ایالات متحده آمریکا و روسیه به زودی یک پیمان تاریخی را امضا خواهند کرد که تعداد کلاهک های استراتژیک هر کشور را کاهش خواهد داد و محدود خواهد ساخت. پرزیدنت باراک اوباما گفت:
«با این توافق، آمریکا و روسیه - دو بزرگترین قدرت اتمی در جهان - پیامی روشن می فرستند که قصد دارند نقش رهبری را بر عهده بگیرند. ما، با پای بندی به تعهدات خود در پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی، کوشش های جهانی خود را برای متوقف ساختن گسترش چنین تسلیحاتی، و مسلم ساختن این که کشورهای دیگر نیز به مسئولیت هایشان عمل کنند، تقویت می کنیم.»
پیمان بین ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه در مورد اقداماتی برای کاهش بیشتر و محدود ساختن تسلیحات تهاجمی استراتژیک - یا پیمان استارت جدید - جایگزین پیمان کاهش سلاح های استراتژیک سال ۱۹۹۱، که دردسامبر گذشته منقضی شد، می شود. پیمان جدید تعداد کلاهک های استراتژیک را که هر کشور می تواند مستقر کند، ۳۰ درصد نسبت به پیمان قبلی که در مسکو امضا شد پایین تر می آورد.
همچنین حدود سکوهای نصب شده و نصب نشده پرتاب موشک، و تعداد هواپیماهای سنگین قادر به حمل بمب های اتمی را در حدی قابل ملاحظه کاهش خواهد داد.
برای بوجود آوردن این اعتماد که طرف ها به مسئولیت های خود عمل می کنند، پیمان شامل مقررات و ضوابط تاییدی خواهد بود که امکان کنترل تمام جنبه های پیمان را فراهم خواهد آورد. در همین حال، بازرسی ها و دیگر رویّه های تایید کننده نسبت به پیمان اصلی استارت ساده تر و اجرای آنها ارزانتر خواهد بود.
روسای جمهوری روسیه و آمریکا قصد دارند پیمان تاریخی را روز ۸ آوریل در پراگ امضا کنند. سنای آمریکا و قانونگذاران روسیه باید آنرا پیش از آن که بتواند به اجرا گذاشته شود تصویب کنند.
پرزیدنت اوباما توافق را بعنوان «گام دیگری بسوی پشت سر گذاشتن میراث قرن بیستم، و ساختن آینده ای امن تر برای فرزندانمان» ستود، و گفت «ما حرف را به عمل تبدیل کردیم. ما به پیشرفتی روشن و قاطع دست یافته ایم و اهمیت رهبری آمریکا - و مشارکت آمریکا - را در تامین امنیت خود و جهان نشان داده ایم.» آقای اوباما پیمان را بخشی از «آغازی دوباره» در مناسبات آمریکا با روسیه نامید:
«وقتی آمریکا و روسیه بتوانند موثرتر همکاری کنند، منافع دوجانبه دو ملت ما پیش می رود، و امنیت و کامیابی در جهان گسترده تر می شود.»
امضای پیمان جدید استارت پیش از تشکیل کنفرانس امنیت اتمی در واشنگتن صورت خواهد گرفت. در این کنفرانس که میزبانی آنرا رییس جمهوری آمریکا بر عهده خواهد داشت، رهبران بیش از ۴۰ کشور شرکت خواهند کرد. مذاکرات بر تامین امنیت مواد اتمی آسیب پذیر، بگونه ای که هرگز بدست تروریست ها نیافتد، استوار خواهد بود.
پرزیدنت اوباما گفت: «از طریق تمام این کوشش ها، همکاری بین ایالات متحده و روسیه اساسی خواهد بود.»